FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: župan Vučić s predstavnicima HGSS-a

Autor: vhor
KARLOVAC, 8. srpnja 2011. (Hina) - Župan Karlovačke županije Ivan Vučić uručio je danas u svom uredu u Karlovcu predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i Državne uprave za zaštitu i spašavanje digitalnu topografsku kartu tiskanu za cijeli prostor županije kako bi rad interventnih služba na terenu bio još uspješniji. Kartu u mjerilu 1:25 000 izradila je Hrvatska geodetska uprava, a njezinu izradu financirali su Karlovačka županija te gradovi i općine.

Zamjenik pročelnika HGSS-a Vedran Tešić zahvalio je za donaciju i rekao da su rad, organiziranost i opremljenost HGSS-a na visokome svjetskom nivou, ali je zamolio župana Vučića pomoć u nabavi ronilačkih odjela.

Župan Vučić najavio je je da će po jedno ronilačko odijelo HGSS-u platiti gradovi Karlovac i Ogulin, a županija će platiti još dva.

Pročelnik karlovačkoga Centra 112 Martin Barić pozvao je preko medija jedinice lokalne samouprave da financijski podupru rad HGSS-a onoliko koliko mogu. Predložio je da to ne bude kao do sada preko stavaka za sportske udruge i slično, već po stavci za civilnu zaštitu kao što je to riješio grad Karlovac. Time će, smatra, dotok novca za potrage koje provode volonteri HGSS-a biti redovitiji, izvjesniji i sigurniji.

(Hina) xvhor yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙