FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KBC Zagreb doniran uređaj za obradu kardiovaskularnog tkiva

Autor: tmar
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Zagrebačka županija donirala je Zavodu za transfuzijsku medicinu i staničnu terapiju KBC-a Zagreb uređaj za mikrobiološku kontrolu otopina koji se koristi u obradi kardiovaskularnog tkiva.

Uređaj vrijedan 87 tisuća kuna nalazi se, kako je priopćeno, u prvoj hrvatskoj banci kardiovaskularnog tkiva koja je svečano otvorena 6. lipnja ove godine.

Svečanosti primopredaje nazočili su, među ostalim, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, pročelnica Zavoda za transfuzijsku medicinu i staničnu terapiju prim. Branka Golubić-Čepulić te pročelnik Klinike za kardiokirurgiju prof. dr. Bojan Biočina.

U banci kardiovaskularnog tkiva obrađuje se, zamrzava i čuva tkivo u duboko zamrznutom stanju do transplantacije. Prema riječima prof. Biočine uspostavom banke i primjenom nove tehnologije uvelike će se poboljšati rezultati u kardiokirurgiji.

Župan Kožić istaknuo je kako na području županije ne postoje veliki bolnički centri te se žitelji Zagrebačke županije liječe u Zagrebu, pa županija stoga pomaže rad ovakvih zdravstvenih institucija.

(Hina) xpp/xmt yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙