FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 3. srpnja

Autor: mkov
ZAGREB, 3. srpnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za nedjelju, 3. srpnja:

ZAGREB - Hrvatske željeznice i Končar elektroindustrija pripređuju promotivnu vožnju prototipa elektromotornog vlaka za regionalni prijevoz, na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Dugo Selo i nazad. Niskopodni elektromotorni vlak za regionalni promet proizveli su Končar i TŽV Gredelj u suradnji s brojnim domaćim dobavljačima. Dugačak je 75 metara, ima 212 sjedećih i 220 stajaćih mjesta, a može postići maksimalnu brzinu od 160 kilometara na sat. Ima osam vrata za brzu izmjenu putnika, a putnički je prostor u potpunosti klimatiziran i pokriven video-nadzorom. Cijena vlaka nešto je manja od pet milijuna eura. Vlak kao sustav i svi njegovi glavni dijelovi razvijeni su u Končaru koji je podnio cjelokupni trošak razvoja. Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sudjelovat će na svečanosti promotivne primopredajne vožnje elektromotornim vlakom za regionalni prijevoz nakon koje će se vlakom odvesti do Dugog Sela (10 sati, Glavni kolodvor, prvi peron).

ŠIBENIK - Izvještajno-tematska konvencija šibenskoga SDP-a na kojoj će sudjelovati i predsjednik SDP-a Zoran Milanović (11 sati, Park šuma "Šubićevac").

SVETI MARTIN NA MURI - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) održat će konferenciju za novinare na temu aktualnih političkih događaja u Hrvatskoj. Na konferenciji će govoriti predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednica Kluba zastupnika HNS-a i HSU-a Vesna Pusić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, predsjednik HNS-a Međimurja i zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec te voditelj Političke akademije HNS-a Boris Blažeković (12 sati, Hotel Spa Golfer, u toplicama Sveti Martin na Muri).

KARLOVAC - Međunarodni festival folklora (MFF) održat će se u Karlovcu po 14. put, te će od 3. do 9. srpnja u više gradova Karlovačke županije i Topuskom svoje folklorno blago predstaviti folklorne grupe iz Turske, Makedonije, Slovačke, Čilea, Rusije, Vijetnama i Latvije te karlovački Folklorni ansambl "Matija Gubec" (mimohod karlovačkim ulicama u 20 sati, otvorenje i koncert ŠRC Šanac, 20,30 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne/poslijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne/navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙