FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARLOVAC: saslušanje Dalibora Opačka

Autor: vhor
KARLOVAC, 28. lipnja 2011. (Hina) - U četvrtak će u Istražnom centru karlovačkoga Županijskog suda biti održano istražno ročište sa saslušanjem Dalibora Opačka (1977.), vozača nissana, da bi se utvrdilo koliko je on odgovoran za izazivanje prometne nesreće u kojoj je u studenom prošle godine kod Bosiljeva u ferrariju Marina Čolaka (1984.) preminula dvadesetogodišnja Dubrovčanka Ivana Obad, potvrdio je Hini istražni sudac Mladen Kosijer.

Tek će potom odlučiti, kaže Kosijer, hoće li udovoljiti zahtjevu karlovačkoga Općinskog državnog odvjetništva da se uz provođenje istražne rekonstrukcije i novoga prometnog vještačenja istraga proširi na Opačka, vozača nissana, budući da je u dosadašnjoj istrazi osumnjičen samo Čolak.

Općinsko državno odvjetništvo je istražni zahtjev protiv Čolaka podnijelo još u studenom prošle godine, a sada i protiv Opačka i to uz obrazloženje da se osnovano sumnja da su i vozač nissana 350 i vozač ferrarija 131 modena vozili autocestom A6 u pravcu Rijeke "brzinom koja je uvelike prelazila vrijednost dopuštene brzine".

Osim toga, piše dalje, vozili su "na način da su tijekom vožnje, poradi zaobilaženja drugih vozila kao i bržeg savladavanja zavoja učestalo mijenjali prometne trake". Oko 12,20 sati 34-godišnjak je prošao čvor Bosiljevo upravljajući vozilom tehnički neispravnim za sudjelovanje u cestovnom prometu desnim prometnim trakom sjevernoga kolničkog traka. Osnovano se sumnja da je pristajući na sve posljedice koje zbog takve vožnje mogu proizići, u desnom preglednom zavoju i nizbrdici vozio prevelikom brzinom s obzirom na stanje prometa i njegovu gustoću te na nedovoljnoj udaljenosti od vozila ferrari 131 modena, kojim je u istom smjeru ispred njega, pretjecajnim trakom prevelikom brzinom s obzirom na stanje prometa i njegovu gustoću upravljao 27-godišnjak".

Odvjetništvo je na temelju do sada provedene istrage detaljno opisalo vožnju oba vozača, te kako se nissan ferrariju približio na nedovoljnu udaljenost kada je započeo s prelaskom iz lijevoga u desni prometni trak, pa je prednjim lijevim bočnim dijelom svog vozila udario u zadnji desni bočni dio ferrarija - nakon čega je to vozilo u zanošenju sletjelo desno izvan kolnika i udarilo u rubni kamen i prometni znak, te je na mjestu nesreće, nakon višestrukoga prevrtanja, zapaljenja automobila i eksplozije spremnika goriva, preminula putnica Ivana Obad.

(Hina) xvhor ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙