FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 3. srpnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 2. srpnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za nedjelju, 3. srpnja:

ZAGREB - Hrvatske željeznice i Končar elektroindustrija pripređuju promotivnu vožnju prototipa elektromotornog vlaka za regionalni prijevoz, na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Dugo Selo i nazad. Niskopodni elektromotorni vlak za regionalni promet proizveli su Končar i TŽV Gredelj u suradnji s brojnim domaćim dobavljačima. Dugačak je 75 metara, ima 212 sjedećih i 220 stajaćih mjesta, a može postići maksimalnu brzinu od 160 kilometara na sat. Ima osam vrata za brzu izmjenu putnika, a putnički je prostor u potpunosti klimatiziran i pokriven video-nadzorom. Cijena vlaka nešto je manja od pet milijuna eura. Vlak kao sustav i svi njegovi glavni dijelovi razvijeni su u Končaru koji je podnio cjelokupni trošak razvoja (10 sati, Glavni kolodvor, prvi peron).

ŠIBENIK - Izvještajno-tematska konvencija šibenskoga SDP-a na kojoj će sudjelovati i predsjednik SDP-a Zoran Milanović (11 sati, Park šuma "Šubićevac").

SVETI MARTIN NA MURI - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) održat će konferenciju za novinare na temu aktualnih političkih događaja u Hrvatskoj. Na konferenciji će govoriti predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednica Kluba zastupnika HNS-a i HSU-a Vesna Pusić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, predsjednik HNS-a Međimurja i zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec te voditelj Političke akademije HNS-a Boris Blažeković (12 sati, Hotel Spa Golfer, u toplicama Sveti Martin na Muri).

KARLOVAC - Međunarodni festival folklora (MFF) održat će se u Karlovcu po 14. put, te će od 3. do 9. srpnja u više gradova Karlovačke županije i Topuskom svoje folklorno blago predstaviti folklorne grupe iz Turske, Makedonije, Slovačke, Čilea, Rusije, Vijetnama i Latvije te karlovački Folklorni ansambl "Matija Gubec" (mimohod karlovačkim ulicama u 20 sati, otvorenje i koncert ŠRC Šanac, 20,30 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne/poslijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne/navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙