FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju nastavak rasta cijena

Autor: neba
NEW YORK, 7. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju nastavak rasta cijena dionica na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu, a u fokusu ulagača bit će novi podaci s američkog tržišta rada.

Terminski S&P 500, Dow Jones i Nasdaq indeks bili su u 13 sati na dobitku 0,3 posto.

Jučer su cijene dionica na Wall Streetu blago porasle, a sudeći po terminskim indeksima, njihov uspon mogao bi se nastaviti.

Ulagači s nestrpljenjem čekaju izvješće ADP-a, najveće američke agencije za zapošljavanje, o zapošljavanju u privatnom sektoru, koje će pokazati kakva je situacija na tržištu rada SAD-a.

U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da je u lipnju u privatnom sektoru otvoreno 68.000 novih radnih mjesta, nakon 38.000 u svibnju.

ADP-ovo izvješće predstavlja uvertiru u vladino izvješće o zaposlenosti, koje će biti objavljeno u petak.

Danas će biti objavljeno i izvješće o broju zahtjeva za pomoć nezaposlenima prošloga tjedna. Procjenjuje se da je taj broj pao s 428.000 na 420.000.

Čeka se i odluka čelnika Europske središnje banke o kamatama. Očekuje se povećanje ključne kamatne stope u eurozoni s 1,25 na 1,50 posto.

Zbog toga se na europskim burzama trguje oprezno. U 13 sati frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks bili su u plusu oko 0,4 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙