FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: ulagači optimistični uoči glasovanja u Grčkoj

Autor: neba
NEW YORK, 29. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju rast cijena dionica na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu jer ulagači vjeruju da će grčki parlament prihvatiti vladin prijedlog proračunske štednje, što bi spriječilo produbljivanje dužničke krize u eurozoni.

Terminski Dow Jones, S&P 500 i Nasdaq indeks bili su u 13,00 sati u plusu između 0,2 i 0,4 posto.

Na Wall Streetu su cijene dionica u posljednja dva dana znatno porasle, zahvaljujući optimizmu u vezi rješavanja grčkih dužničkih problema.

Prihvati li grčki parlament u današnjem i sutrašnjem glasovanju predložene mjere, Grčka bi dobila novu tranšu međunarodnog kredita i tako izbjegla insolventnost, što bi pozitivno djelovalo i na druge financijski oslabljene članice eurozone.

Jučer je ulagače ohrabrio i manji nego što se očekivao pad cijena obiteljskih kuća u SAD-u, što bi moglo značiti da se tržište nekretnina stabiliziralo. Je li to doista tako, pokazat će danas podaci o prodaji postojećih kuća u svibnju.

Uz to, danas će nekoliko kompanija, kao što su Monsanto i General Mills, izvijestiti o poslovnim rezultatima u proteklom tromjesečju.

U fokusu ulagača bit će i dionice u energetskom sektoru jer je cijena nafte na burzi u New Yorku danas porasla daljnjih 1,2 posto, probivši se iznad razine od 94 dolara po barelu.

Na europskim burzama također vlada optimizam. U 13,00 sati londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su na dobitku između 1,4 i 1,9 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙