FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi ukazuju na pad cijena dionica

Autor: scvi
NEW YORK, 8. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ukazuju na nastavak pada cijena dionica na Wall Streetu, šesti dan uzastopno, zbog razočaravajućih procjena predsjednika Feda o gospodarstvu SAD-a.

Terminski Dow Jones indeks u 13,00 sati bio je u minusu 30 bodova, a tehnološki Nasdaq 11 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks spustio se 3,4 bodova i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Predsjednik Feda Ben Bernanke jučer je razočarao tržišne sudionike, kazavši da je rast tamošnjeg gospodarstva slabiji nego što se očekivalo, a pritom nije najavio nove poticajne mjere.

Ulagači su se nadali da će Fed uvesti nove mjere tzv. kvantitativnog popuštanja monetarne politike, kada krajem lipnja istekne njegov program otkupa državnih obveznica vrijedan 600 milijardi dolara.

I danas će Fed biti u fokusu investitora, s objavom ‘bež knjige’ koja sadrži ekonomske pokazatelje o gospodarstvu SAD-a po pojedinim regijama.

I na europskim burzama cijene dionica su pod pritiskom prodaja. Tako je londonski Ftse indeks trenutno na gubitku 1,2 posto, na 5.793 boda, frankfurtski DAX 1,5 posto, na 6.998 bodova, a pariški CAC 1,03 posto, na 3.832 boda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙