FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oporavak

Autor: neba
NEW YORK, 24. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju rast cijena dionica na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu jer se povećala sklonost ulagača prema riziku, nakon što je Grčka s međunarodnim kreditorima dogovorila mjere proračunske štednje.

Terminski Dow Jones, S&P 500 i Nasdaq indeks bili su u 13,00 sati u plusu oko 0,5 posto, nakon što su u prethodna dva dana cijene dionica pale.

Već je jučer vijest o dogovoru između grčke vlade i izaslanstva Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda o povećanju poreza, smanjenju javne potrošnje i privatizacije državne imovine pozitivno utjecala na Wall Streetu.

Dow Jones i S&P indeks bili su prije te vijesti u minusu više od 1 posto, da bi do kraja trgovanja ublažili gubitke na manje od 0,5 posto.

No, tim dogovorom grčka kriza nije sasvim riješena. Dogovorene mjere moraju dobiti podršku u parlamentu idućega tjedna.

U fokusu ulagača bit će danas i novi podaci iz američkog gospodarstva. Očekuje se konačna procjena bruto domaćeg proizvoda SAD-a u prvom tromjesečju, kao i izvješće o narudžbama trajnih proizvoda u svibnju.

Gotovo svi posljednji podaci ukazuju na usporavanje rasta najvećeg svjetskog gospodarstva, pa bi ova izvješća mogla osjetno utjecati na raspoloženje ulagača.

Na europskim su burzama cijene dionica trenutačno u plusu. U 13,00 sati londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su na dobitku između 0,8 i 1,1 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙