FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi signaliziraju pad cijena dionica

Autor: scvi
NEW YORK, 15. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Terminski indeksi na Wall Streetu oslabili su danas uoči objave niza novih američkih makroekonomskih pokazatelja, signalizirajući kako je jučerašnji oporavak cijena dionica ipak bio tek kratki predah.

Terminski Dow Jones indeks u 13,00 sati bio je u minusu 63 bodova, a tehnološki Nasdaq 9,75 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks oslabio je 6,2 boda i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

U nešto većem fokusu investitora mogle bi se naći dionice proizvođača sirovina, jer je cijena sirove nafte pala uslijed povećanja zaliha goriva u SAD-u, što ukazuje da potražnja stagnira.

Na londonskom tržištu terminska cijena barela Brent Blend s rokom isporuke u kolovozu pojeftinila je 20 centi, na 119,5 dolara, a na američkom za 45 centi, na 98,92 dolara.

Nove smjernice investitorima će stići od brojnim makroekonomskih objava. Za danas je najavljena objava indeksa potrošačkih cijena u svibnju te tjednog indeksa tržišta hipoteka.

Također, američko ministarstvo rada objavit će podatke o realnim plaćama u svibnju.

Očekuje se i izvješće Empire State Manufacturing njujorškog Feda o stanju u industrijskom sektoru u lipnju, te podaci Feda o američkoj industrijskoj proizvodnji u svibnju.

Mnogi tržišni sudionici procjenjuju da će S&P testirati svoju najnižu razinu od ožujka, koja je nalazi oko 1.250 bodova, budu li najnoviji pokazatelji ukazali na daljnje gospodarsko usporavanje. S&P je jučer zaključio trgovanje na 1.287 bodova.

Na europskim su burzama najvažniji indeksi također u blagom minusu, ponajviše zbog grčke dužničke krize. Londonski Ftse trenutno je u minusu 0,1 posto, na 5.797 bodova, frankfurtski DAX 0,25 posto, na 7.186 bodova, a pariški CAC 0,4 posto, na 3.848 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙