FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: Sarkozyjeve izjave o Grčkoj podigle indekse

Autor: scvi
NEW YORK, 17. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Terminski indeksi na Wall Streetu danas su snažno porasli nakon što je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy svojim izjavama dao naslutiti da je dogovoreno rješavanje grčke dužničke krize, koja je tjednima brinula investitore.

Terminski Dow Jones indeks u 13,00 sati bio je na dobitku 90 bodova, a tehnološki Nasdaq 16,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks skočio je 10,3 boda i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Sarkozy je danas izjavio da vremena za gubljenje nema te da se mora dogovoriti program za Grčku, koja grca pod teretom više od 330 milijardi eura dugova. Sugerirao je da bi se dogovor mogao postići najkasnije u srpnju.

„Želimo ići što je brže moguće bez fiksiranja datuma“, izjavio je Sarkozy nakon susreta s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, dodavši da su oboje imali ista stajališta u vezi Grčke.

Osim rasta terminski indeksa na Wall Streetu, oporavile su se i cijene dionica na europskim burzama, dok je euro ojačao 0,5 posto prema dolaru.

Tako su najvažniji indeksi u Londonu, Frankfurtu i Parizu izbrisali jutrošnje gubitke i sada su na dobitku. Lonodnski Ftse u plusu je 0,33 posto, na 5.717 bodova, frankfurtski DAX 1,2 posto, na 7.196 bodova, a pariški CAC 1,3 posto, na 3.841 bodu.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se na Wall Streetu očekuje objava vodećih gospodarskih pokazatelja Conference Boarda za svibanj, te indeksa povjerenja američkih potrošača, koji kompiliraju Reuters i Sveučilište u Michiganu.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙