FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 3. srpnja 2011. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati:

ZAGREB - Bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba general Ratko Mladić, optužen za genocid počinjen tijekom rata u Bosni i Hercegovini, u ponedjeljak će drugi puta imati mogućnost izjasniti se o krivnji za zločine za koje ga tereti Haaški sud. Mladić se u svom prvom pojavljivanju pred sudom 3. lipnja, koje je održano odmah po prebacivanju u Haag iz Srbije gdje je uhićen nakon 16 godina skrivanja, nije želio izjasniti o krivnji za optužnicu koja ga tereti za dvostruki genocid počinjen u Srebrenici i drugim dijelovima BiH te za zločine protiv čovječnosti.

ADEN - Dva civila ubijena su a tri ranjena u noćnim napadima na položaje pod nadzorom pripadnika Al Kaide na jugu Jemena, izjavio je u nedjelju lokalni dužnosnik. Zrakoplovstvo je ciljalo položaj na ulazu u grad Džar, blizu Zindžibara, središta pokrajine Abiane koja je od kraja svibnja u rukama naoružanih osoba iz organizacije "Pristaše šarije", objasnio je neimenovani dužnosnik. Jedna je raketa pogodila obližnju kuću usmrtivši vlasnika i ranivši još tri civila, istaknuo je, dodavši kako je jedan civil podinuo u drugom zračnom napadu u istom području.

DAKA - Daka, glavni grad Bangladeša, velikim je dijelom u nedjelju bila paralizirana nacionalnim štrajkom zbog naftnog ugovora koji je vlada potpisala s američkom tvrtkom. Većina trgovina, tvrtki i škola bila je zatvorena a gradske prometnice puste tijekom šestosatnog štrajka u organizaciji Nacionalnog odbora za zaštitu nafte, plina i luka, koji okuplja stranke ljevice. Policajci su koristili palice protiv prosvjednika u sveučilišnom kampusu u središtu Dake, nakon što su oštetili jedan automobil i prosvjedovali, objavila je privatna novinska agencija Sheershanews, dodajući da je uhićeno 50 osoba u gradu.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙