FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 2. srpnja 2011. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 15,30 sati:

VARŠAVA - Neposredno nakon što je preuzela upravljanje Europskom unijom, Poljska je u subotu kritizirala planove financijske pomoći uvedene u euro zoni u korist Grčke, Irske i Portugala, ocjenjujući da se nije dovoljno mislilo na podršku rastu. "Na program podrške trebalo bi se jasno gledati kao na korak prema gospodarskoj obnovi" dotične zemlje, a "što se tiče europskih programa to nije bio u potpunosti slučaj, treba promijeniti njihovu filozofiju", kazao je poljski ministar financija Jacek Rostowski.

BRUXELLES - Europska unija izrazila je u subotu zadovoljstvo referendumskim prihvaćanjem novog ustava u Maroku koji jača ovlasti predsjednika vlade i parlamenta i poziva vladu na brzu provedbu reformi. "Zadovoljni smo pozitivnim rezultatom referenduma o novom ustavu Maroka i pozdravljamo mirno i demokratsko ozračje koje je pratilo to glasovanje", izjavili su u zajedničkom priopćenju Catherine Ashton, šefica diplomacije EU-a i Stefan Fuele, europski povjerenik za proširenje. Više od 98 posto birača u Maroku na referendumu je poduprlo novi ustav, rekao je marokanski ministar unutarnjih poslova.

LONDON - Anglikanska crkva preispitat će svoj stav o homoseksualnim odnosima i razmotriti mogućnost da dopusti homoseksualcima da postanu svećenici, što je predmet koji već godinama razjedinjuje aglikansku zajednicu, piše u službenom dokumentu od subote. "Prošlo je šest godina otkad je objavljena pastoralna deklaracija, kao reakcija na civilno partnerstvo" homoseksualaca u Velikoj Britaniji u prosincu 2005., podsjeća Anglikanska crkva u priopćenju. "Priprema tog dokumenta bila je zadnja prilika za Crkvu da se dugoročno pozabavi pitanjem istospolnih odnosa. Odlučili smo da je vrijeme da se preispita ta izjava", dodalje se u priopćenju.

BEJRUT - Sirijski predsjednik Bašar al-Asad smjenio je u subotu guvernera provincije Hame, nakon što je u glavnom gradu pokrajine dan ranije u masovnim prosvjedima ubijeno 28 civila, objavila je državna novinska agencija Sana. Hama je bila uporište islamističke pobune protiv Baširova oca Hafeza al-Asada koji je vojnom silom ugušio ustanak 1982. Najmanje 10.000 ljudi ubijeno je tada, a dijelovi grada sravnjeni sa zemljom.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙