FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju daljnji rast cijena

Autor: neba
NEW YORK, 30. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju rast cijena dionica na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu, no slabiji nego u protekla tri dana kada je S&P 500 indeks osvojio 3 posto.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 13,30 sati u plusu 22, a Nasdaq indeks 5,75 bodova. S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 0,5 bodova i malo iznad fer vrijednosti.

U posljednja tri dana cijene dionica na Wall Streetu snažno su porasle, zahvaljujući nadi ulagača da će Grčka pronaći izlaz iz dužničke krize.

Kako je jučer grčki parlament prihvatio mjere proračunske štednje, a očekuje se da će danas podržati i drugi ključni zakon, koji bi pomogao toj članici eurozone da izbjegne insolventnost, ulagači su dobro raspoloženi.

Međutim, u fokus ponovno dolazi završetak Fedovog programa kvantitativnog popuštanja monetarne politike. Danas je, naime, zadnji dan tog programa otkupa 600 milijardi dolara vrijednih državnih obveznica.

Premda se očekuje da će Fed nastaviti kupovati obveznice, to će činiti manjim intenzitetom, pa postoji bojazan da bi se smanjila likvidnost na financijskim tržištima.

Ulagače zabrinjava i usporavanje rasta američkog gospodarstva, pa se s nestrpljenjem očekuju novi makroekonomski podaci. Danas će biti objavljeno izvješće o broju zahtjeva za pomoć nezaposlenima prošloga tjedna. Očekuje se pad tog broja za 9.000, na 420.000.

Očekuju se i izvješća o industrijskoj aktivnosti na području Chicaga i New Yorka, koja će pokazati u kakvoj je 'formi' američka industrija.

Na europskim su burzama danas cijene dionica u plusu četvrti dan zaredom. U 13,30 sati frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski FTSE indeks bili su na dobitku između 0,1 i 0,5 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙