FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprez uoči novih pokazatelja

Autor: scvi
NEW YORK, 1. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Terminski indeksi na Wall Streetu danas ukazuju na blago negativno raspoloženje investitora, nakon snažnih jučerašnjih dobitaka i uoči objave ključnih makroekonomskih pokazatelja.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je u minusu 23 boda, a tehnološki Nasdaq 2 boda.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks oslabio je 0,6 bodova i bio je neznatno ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Nove će smjernice investitorima danas dati izvješće o zaposlenosti u SAD-u tijekom svibnja agencije za zapošljavanje ADP. Ekonomisti procjenjuju da je prošloga mjeseca kreirano novih 175.000 radnih mjesta u privatnim američkim kompanijama, 4.000 manje nego u travnju.

Ovo izvješće stiže uoči službenog podatka američke vlade o zaposlenosti koji će biti objavljen u petak, te nakon nedavnih pokazatelja koji ukazuju na usporavanje rasta najvećeg svjetskog gospodarstva.

Investitori očekuju s nestrpljenjem i objavu indeksa upravljanja nabavom u industrijskom sektoru SAD-a. Ekonomisti procjenjuju da će taj indeks dosegnuti 57,7 bodova, što bi ukazivalo na i nadalje snažnu aktivnost u američkoj industriji.

„Nakon četiri dana rasta, koji je kulminirao jučer sa završetkom mjeseca, gotovo smo izbrisali sve gubitke u svibnju. No, nema novih okidača za tržište pa bi investitori mogli oklijevati s ulijevanjem novog kapitala na tržište. A kako posljednji makroekonomski pokazatelji ukazuju na usporavanje američkog gospodarstva, imamo recept tržišno oklijevanje“, kaže Andre Bakhos, direktor analitike pri Lek Securitiesu.

Na europskim burzama danas su cijene dionica u blagom minusu. Londonski Ftse indeks trenutno je na gubitku 0,2 posto, na 5.977 bodova, frankfurtski DAX 0,15 posto, na 7.282 boda, a pariški CAC 0,35 posto, na 3.933 boda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙