FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLIT: sporazum o izradbi prostornog plana

Autor: zjur
SPLIT, 17. lipnja 2011. (Hina) - Danas je u Splitsko-dalmatinskoj županiji potpisan Sporazum o suradnji tijekom postupka izradbe i donošenja Prostornog plana područja posebnih obilježja Park šume Marjan, a svoje su potpise na sporazum dali župan Ante Sanader i Duška Boban iz Inicijative za Marjan.

Na taj će način Inicijativa za Marjan sudjelovati u svim fazama postupka izradbe prostornog plana.

Za te je potrebe osnovano radno tijelo koje osim župana Ante Sanadera i Duške Boban iz Inicijative za Marjan sačinjavaju zamjenik župana Visko Haladić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Marijo Radevenjić, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, komunalne poslove, infrastrukturu i zaštitu okoliša Marija Vuković, ravnatelj Javne ustanove za prostorno uređenje Niko Mrčić, Srđan Marinić iz Društva Marjan i novinar Jurica Pavičić.

Potpisanim sporazumom se potvrdila zajednička želja za suradnjom i praćenjem aktivnosti u svim fazama postupka izradbe Prostornog plana područja posebnih obilježja (PPPP-o) Park šume Marjan zbog čega se osnovalo i radno tijelo sastavljeno od predstavnika obiju strana, čulo se na sastanku. "Sporazumom je predviđeno pristupanje i ostalim udrugama, grupama građana i pojedinaca čiji je cilj djelatnost zaštita Park šume Marjan. Procjenjujem da je ovo vrlo važna tema i za grad, ali i za županiju, te je bitno u sve to uključiti ljude koji su zainteresirani", kazao je župan Sanader.

Na upit novinara zašto se tako dugo čekalo na zaštitu Marjana župan Sanader je kazao kako se Park šuma Marjan "devastira 40 godina, te su na žalost neki danas iz političkih krugova koji se sada bore za Marjan sami bili graditelji na njemu. Sigurno je da je najvažnija inicijativa javnosti", zaključio je župan Sanader.

Potpisanim sporazumom bila je zadovoljna i Duška Boban iz Inicijative za Marjan. "Sam Marjan je od građana prepoznat kao zadnja točka obrane i kao nekakav jasan, te dohvatljiv cilj, nešto što oni prepoznaju ovog trenutka kao svoje. To je jedna vrsta otpora da se i dalje njihovom sudbinom kroz upravljanje grada manipulira mimo njih. Potpisivanje sporazuma je zaista veliki čin ne samo u Splitu već i na nivou čitave Hrvatske", izjavila je Duška Boban.

(Hina) xzjur ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙