FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada o koncesiji na pomorskom dobru k.o. Solin

Autor: ista
ZAGREB, 9. lipnja 2011. (Hina) - Na današnjoj sjednici Vlade RH donesena je obavijest o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene-brodogradilišta na dijelu k.o. Solin, predio brodoremontno brodogradilište Vranjic, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Područje koje se daje u koncesiju ukupne je površine od 24 893 metara kvadratnih, od čega je 15 716 metara kvadratnih kopneni prostor, a 9 177 metara kvadratnih morski akvatorij. Koncesija se daje na vremensko razdoblje od 30 godina.

Vlada je podnijela Ustavnom sudu Republike Hrvatske Zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Općine Promina, od 24. ožujka 2011. godine, jer je ista u suprotnosti s odredbama članka 35., članka 48., posebno članka 48. stavka 1. točka 4. i 5. te stavka 2. i članka 73. stavka 4. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, kao i odredbom članka 87. stavka 2. Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Dana je suglasnost za sporazumni prestanak Konvencije o izdavanju krivaca između Srbije i Švicarske, sklopljene u Beču 28. studenog 1887. godine, koje je Republika Hrvatska stranka temeljem sukcesije. Naime, Republika Hrvatska stranka je Europske konvencije o izručenju, sastavljene u Parizu, 13. prosinca 1957. godine, koja je stupila na snagu u odnosu na RH dana 25. travnja 1995. godine, te Europske konvencije o uzajamnoj sudskoj pomoći u kaznenim stvarima, sastavljene u Strasbourgu, 20. travnja 1959. godine, koja je stupila na snagu u odnosu na RH dana 5. kolovoza 1999. godine. Švicarska Konfederacija stranka je od 1967. godine obiju navedenih konvencija. Temeljem odredaba navedenih Europskih konvencija, pretežni dio Konvencije o izdavanju krivaca između Srbije i Švicarske više se ne primjenjuje, pa se tako navedena Konvencija sporazumno ukida.

Prihvaćeno je Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o suradnji u zaštiti prijevoza novca i drugih vrijednosti.

"Također je izmijenjena je Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Slovenije o suradnji u zaštiti prijevoza novca i drugih vrijednosti. Izmjenom se mijenja naziv Sporazuma u nazivu Odluke i u točki I. te glasi 'Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o suradnji u zaštiti prijevoza novca i drugih vrijednosti' u odgovarajućem padežu", navodi se u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙