FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odlična suradnja hrvatske i slovenske policije

Autor: dspo
VALBANDON, 15. lipnja 2011. (Hina) - Hrvatski i slovenski ministri unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i Katarina Kresal danas su u Valbandonu pokraj Pule potpisali sporazum o suradnji u zaštiti prijevoza novca i drugih vrijednosti.

Prije potpisivanja sporazuma redoviti sastanak održala su izaslanstva ministarstava unutarnjih poslova dviju država i u toj je prigodi istaknuto da je policijska suradnja Hrvatske i Slovenije odlična.

"Ovo je redoviti sastanak, koji zapravo nije tako redovit kao što su sastanci naših ravnatelja policije koji moraju na operativnoj razini surađivati gotovo svaki dan", kazao je ministar Karamarko na konferenciji za novinare. Dodao je kako taj sastanak potvrđuje da su odnosi hrvatske i slovenske policije na vrlo visokoj razini".

"Svima je jako bitno da turistička sezona protekne u najboljem redu te da bude što bolja i sigurnija", naglasio je Karamarko.

Podsjetio je kako na hrvatskoj obali svake godine ljetuje više od milijun slovenskih turista te kako je i jednoj i drugoj strani stalo da se oni osjećaju sigurnima, kao kod kuće.

"Ove godine u našim međunarodnim postrojbama na našoj obali prvi put sudjeluju i dva slovenska policajca koji će biti smješteni u Istri i na Krku, odnosno tamo gdje su slovenski turisti najzastupljeniji", rekao je ministar Karamarko, zahvalivši ministrici Kresal na potpori Slovenije u završnici pregovora s EU-om.

"Slovenska potpora bila nam je jako važna, i to je dobar temelj za zajednički život u EU od 1. srpnja 2013.", zaključio je ministar Karamarko.

Slovenska ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal je također izrazila zadovoljstvo suradnjom slovenske i hrvatske policije koja je, kako je rekla, najočitija na hrvatsko-slovenskoj granici.

(Hina) xdspo ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙