FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: županijska skupština dala sedam koncesija

Autor: pgas
SPLIT, 7. lipnja 2011. (Hina) - Skupština Splitsko-dalmatinske županije na današnjoj sjednici dala je sedam koncesija na oko 37.000 četvornih metara površine pomorskoga dobra na području županije na rok od deset godina.

Koncesiju na pomorskom dobru površine 10.986 četvornih metara za plaže i terase na dijelu katastarske općine (k.o.) Duće - na predjelu zapadno od autokampa Ribnjak, dobio je Anto Banović iz Dugoga rata, vlasnik obrta "Ban-Mont".

Tvrtka "Supetar VS“ iz Supetra dobila je koncesiju za korištenja plaže na dijelu k.o. Supetar – predio uvala Banj, na površini od 8969 četvornih metara, a istu vrst koncesiju na dijelu k.o. Žedno-predio Sveti Križ (Trogir) na površini od 1465 četvornih metara četvornih dobilo je trgovačko društvo "Blizna" iz Kaštel Kambelovca te vlasnik Uslužnog obrta "Šego" Dušan Šego na dijelu k.o. Hvar – predio Majerovica na površini od 3091 četvorni metar.

Nautički centar Komiža dobio je dvije koncesije za izgradnju (postavljanje) i korištenje luke posebne namjene - sidrište na dijelu k.o. Komiža, na predjelu Pol Guspu na površini od 6800 četvornih metara te na površini od 5000 četvornih metara na dijelu k.o. Komiža na predjelu Lučica.

Koncesija za obavljanje djelatnosti ronilačkoga centra na dijelu mora k.o. Gradac na predjelu Pišćale dodijeljena je trgovačkom društvu "DT Papirus" iz Gradca na površini od 500 četvornih metara.

Županijska skupština donijela je danas i odluku o namjeri dodjele još četiriju koncesija na ukupno više od 19.000 četvornih metara površine pomorskoga dobra na području županije.

Namjerava se na površini od 12.924 četvornih metara dodijeliti i koncesija za korištenja luke posebne namjene - športske luke na dijelu k.o. Split - predio športska luka Marjan.

Namjeravaju se dati i tri koncesije na području Općine Milna za izgradnju (postavljanje) i korištenja luke posebne namjene - sidrišta na dijelu k.o. Bobovišća - predio uvala Vića luka na površini od 3477 četvornih metara te na površini od 1359 četvornih metara na dijelu k.o. Bobovišća - predio Bobovišća te 1600 metara četvornih površine na dijelu k.o. Milna - predio uvala Osibova.

Donesena je i odluka o utemeljenju Javne ustanove "RERA SD" za koordinaciju i razvoj Splitsko dalmatinske županije koja će, kako je objasnio župan Ante Sanader, naslijediti istoimeno trgovačko poduzeće jer se po zakonu trgovačka poduzeća ne mogu baviti razvojnim strategijama nego to čine javne ustanove.

(Hina) xpgas yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙