FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vjernici stalno pristižu na zagrebački Hipodrom

Autor: dmak
ZAGREB, 5. lipnja 2011.(Hina) - Tisuće hodočasnika iz svih smjerova dolaze na zagrebački hipodrom kako bi sudjelovali u misnom slavlju u povodu Prvog nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji i susretu sa Svetim Ocem Bendiktom XVI.

Do 9 sati okupilo se gotovo 300 tisuća hodočasnika iz cijele Hrvatske, susjednih zemalja i drugih europskih država.

Kiša koja je padala gotovu cijelu noć nije omela hodočasnike da od ranih jutarnjih sati sudjeluju u pretprogramima molitve i pjesme, a nebo se jutros djelomično razvedrilo i uz sunčana razdoblja, prijepodne bi, po prognozi, trebalo biti uglavnom suho.

Predprogram je počeo Službom svjetla, a molila se i krunica. Nakon poetsko-glazbenog recitala "Adame, gdje si?", mons. Valter Župan, krčki biskup i predsjednik Vijeća HBK za obitelj, predvodit će molitvu do svečanog euharistijskog slavlja, koje počinje u 10 sati.

Vjernici izražavaju radost zbog susreta sa Svetim Ocem, a hrvatski hodočasnici ocjenjuju i da je danas povijesni dan za naš narod, za naše obitelji.

Na susret sa Svetim Ocem došao je i velik broj slovenskih vjernika, ponajviše iz biskupija Novo Mesto, Celje i Maribor, a na svetoj misi na hipodromu sudjelovat će i ljubljanski i mariborski nadbiskupi Anton Stres i Marjan Turnšek.

Zagrepčanka Zorica Marković rekla je da je jako sretna što će sudjelovati na misnom slavlju, pogotovu što joj je danas još i rođendan. Mario Radić iz dubrovačke župe Sv. Petra - Boninovo izrazio je radost susreta s papom Benediktom XVI. Dodao je da su hodočasnici autobusima došli jučer u Zagreb te su prespavali kod obitelji u Lučkom.

"Ovo je povijesni dan za naš narod, za naše obitelji", rekla je časna sestra Marinela Žuro iz Dubrovnika izrazivši oduševljenje ljubavlju kojom ljudi iskazuju prema sadašnjem Papi, kao što su je iskazivali i prema papi Ivanu Pavlu II.

Na hipodromu je i velik broj Hrvata iz BiH i europskih zemalja, posebice iz Njemačke i Austrije, a i iz Nizozemske su došli mladi vjernici. Na susretu sa Svetim Ocem došli su, među ostalim, i vjernici iz Mađarske, Srbije, Italije te drugih zemalja.

(Hina) xdm/xtdel ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙