FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MZOŠ: osnovani studijski centri za javnu upravu i financije te za izobrazbu trenera

Autor: tmar
ZAGREB, 9. lipnja 2011. (Hina) - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa danas je potpisan sporazum kojim će dosadašnji Upravni i Porezni odjel Društvenog veleučilišta u Zagrebu nastaviti raditi kao Studijski centar za javnu upravu i javne financije u okviru zagrebačkog Pravnog fakulteta te o osnivanju Studijskoga centra za izobrazbu trenera pri zagrebačkom Kineziološkom fakultetu.

Sporazum o osnivanju, kojemu je cilj poboljšanje kvalitete i učinkovitosti tih studija, potpisali su ministri znanosti Radovan Fuchs i uprave Davorin Mlakar s rektorom zagrebačkog Sveučilišta prof. Aleksom Bjelišem i dekanima Pravnog fakulteta prof. Željkom Potočnjakom, Kineziološkog fakulteta prof. Igorom Jukićem te Društvenog veleučilišta prof. Ivanom Koprićem.

U okviru Studijskog centra za javnu upravu i javne financije Pravnog fakulteta nastavit će se, prema sporazumu, izvoditi trogodišnji stručni studij javne uprave te dvogodišnji stručni porezni studij. Također će se osigurati uvjeti za početak izvođenja dvogodišnjeg specijalističkog diplomskog stručnog studija javne uprave za koji je već obavljen recenzijski postupak pri Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, kao i za početak izvođenja trogodišnjeg stručnog poreznog studija kojeg je studijski program u završnoj fazi pripreme.

U sklopu Studijskog centra za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta nastavit će se pak izvoditi trogodišnji stručni studij za izobrazbu trenera te dvogodišnji specijalistički diplomski stručni studij za izobrazbu trenera.

Oba fakulteta obvezala su se da će nastaviti razvijati i nove studije, poglavito one sveučilišnog karaktera, u području javne uprave, javnofinancijske izobrazbe i izobrazbe trenera.

Dekan Pravnog fakulteta prof. Željko Potočnjak također je najavio kako će svim studentima na tim studijima osigurati iste uvjete po kojima su ih upisali.

Ministar Radovan Fuchs izjavio je da se organizacijska struktura studija promijenila jer Društveno veleučilište nije ispunilo potrebne kadrovske i druge uvjete, pa današnjim sporazumom zapravo dolazi do njegova gašenja.

Zadovoljstvo sporazumom izrazio je i ministar uprave Davorin Mlakar istaknuvši kako će time izučavanje javne uprave, kao područja koje će ulaskom Hrvatske u EU dobiti na dodatnoj važnosti, biti objedinjeno na Pravnom fakultetu na kojemu je dosad bilo izučavano unutar nekoliko kolegija, ali i prošireno ekonomskim i politološkim znanjima.

Rektor prof. Aleksa Bjeliš istaknuo je pak da je preuzimanjem tih studija zagrebačko Sveučilište preuzelo i veliku obvezu da popravi stanje u njima jer ono nakon više do 10 godina postojanja nije bilo zadovoljavajuće, te da ga dodatno razvija.

(Hina) xmt ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙