FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 1. lipnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - U Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva održan je danas drugi radni sastanak o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i gradnji i Nacrtu prijedloga Zakona o postupanju s nezakonitim građevinama, a vodio ga je ministar Branko Bačić. Ministarstvo u priopćenju navodi da je ministar zahvalio nazočnim predstavnicima institucija i strukovnih udruga na dostavljenim prijedlozima i primjedbama za izmjenu i dopunu Zakona o prostornom uređenju i gradnji. Mnogi prijedlozi i mišljenja stručnih institucija uvaženi su i uvršteni u Nacrt zakona, navodi to ministarstvo i dodaje da su na sastanku predstavili i Nacrt prijedloga Zakona o postupanju s nezakonitim građevinama.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podupro je danas moguću legalizaciju bespravne gradnje koju je premijerka Jadranka Kosor najavila 26. svibnja na sjednici vlade. "Hvala Bogu i Majci Božjoj Bistričkoj da se netko toga nakon 20 godina sjetio. Puna podrška onima kojima su to inicirali", rekao je Bandić danas novinarima na Bundeku nakon otvorenja "Floraarta" odgovarajući na pitanje da komentira najavu legalizacije bespravne gradnje. "Uz pravu prezentaciju građanima, uz prave mjere koje trebaju slijediti, to je najbolji projekt dosad koji je mogao netko predložiti u suverenoj demokratskoj Hrvatskoj i moje iskrene čestitke", kazao je Bandić i podsjetio kako je 2001. to pokušao predložiti ministru Boži Kovačeviću i koalicijskoj vladi. Izrazio je zadovoljstvo što ministar Branko Bačić i vlada Jadranke Kosor imaju sluha za to."Sretan sam i zadovoljan što je taj projekt iz 2001. konačno nakon deset godina ugledao svjetlo dana i da će oko 200.000 hrvatskih obitelji laknuti i da će se naći pravi način kako da legaliziraju svoje objekte", rekao je Bandić.

ZAGREB - Papa Benedikt XVI. danas je u pozdravu hrvatskim hodočasnicima na hrvatskom jeziku tijekom opće audijencije u Vatikanu rekao da će u subotu i nedjelju posjetit Zagreb i Hrvatsku da zajedno proslavimo Dan hrvatskih katoličkih obitelji. Dok s radošću iščekujem taj susret, sve vas pozivam da molite kako bi moj pastirski pohod ovoj dragoj zemlji donio obilje duhovnih plodova te da kršćanske obitelji budu sol zemlje i svjetlo svijeta, istaknuo je papa Benedikt XVI.

ZAGREB - Hrvatske željeznice (HŽ) će 4. i 5. lipnja po povoljnim cijenama prevoziti hodočasnike na susret s papom Benediktom XVI. u Zagrebu, a karte će moći preuzeti u svojim župama gdje su prijavili putovanje vlakom ili ih kupiti na putničkim blagajnama uz predočenje ulaznice za Hipodrom, dok iz ZET-a najavljuju posebnu regulaciju prijevoza. U subotu i nedjelju izmijenit će se tramvajski i autobusni prijevoz na linijama koje prolaze posebno štićenim zonama i trasom kojom će se kretati Sveti Otac.

SISAK - "Atlas rijeke Save za nautički turizam", zajednički projekt udruženja 17 gospodarskih komora Ekonomske regije u slijevu rijeke Save (ERUSRS) iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, predstavljen je danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) – Županijskoj komori u Sisku. Atlas je ponajprije namijenjen nautičarima, nautičarima amaterima te turistima. Sadržava tekst i fotografije o svim gradovima i regijama duž Save, a njegov je sastavni dio i više od 100 karata, rekao je danas predstavljajući Atlas tajnik Hrvatske gospodarske komore Zagreb Mladen Stević.

ZAGREB - Leonard Cohen, jedan od najutjecajnijih autora našeg vremena, čije pjesme zadiru u dubinu najvećih pitanja današnjice, dobitnik je španjolske književne nagrade Principe de Asturias za 2011., ističe se u priopćenju Zaklade Principe de Asturias. Nagrada mu je, kako se ističe u obrazloženju žirija, dodijeljena "za književno djelo koje je ostavilo traga na tri naraštaja u cijelome svijetu". "Protjecanje vremena, ljubavne veze, mistična tradicija istoka i zapada i život ispričan u formi beskonačne balade čine djelo koje se identificira s trenucima odlučujućih promjena na kraju 20. i početku 21. stoljeća", stoji u obrazloženju. Cohen, koji je široj javnosti možda najpoznatiji kao autor pjesmama Suzanne i Sisters of Mercy, prvi je roman napisao 1963. pod naslovom The Favourite Game. Godine 2006. objavljuje zbirku poezije, proze i crteža Book of Longing. Riječ je o prvoj zbirci poezije koja je dospjela na vrh ljestvice najbolje prodavanih knjiga u Kanadi. Prošle je godine objavio knjigu pod naslovom Poems and Songs.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙