FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 21. svibnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

KOPRIVNICA - Premijerka Jadranka Kosor ustvrdila je danas kako su jučerašnje izjave bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca "pokušaj zaustavljanja borbe protiv korupcije" te da one pokazuju da je postojao "paralelni sustav". "Na to upućuje Polančecova izjava po kojoj se on sastajao s Ivom Sanaderom u vrijeme kada Sanader nije obnašao ni jednu državnu dužnost, a Polančec je s njim razgovarao kao potpredsjednik Vlade i ministar za gospodarstvo bez moga znanja", ustvrdila je Kosor komentirajući Polačecovu konferenciju za novinare na kojoj je uz ostalo kazao kako mu je ravnatelj policije Oliver Grbić rekao da je protiv HDZ-ovih političara podnesen niz anonimnih kaznenih prijava te da bi vrh HDZ-a trebao uzvratiti podnoseći prijave protiv čelnika oporbe. "Ako je bilo poziva ravnatelja policije onda me Polančec i o tome morao odmah obavijestiti", rekla je Kosor. Aludirajući na nedavni susret Damira Polančeca i Slavka Linića o kojem su izvijestili neki mediji, premijerka Kosor je kazala kako "jedna kava čini čuda". "Kava je ta koja ljude održava budnima te sklapa nova prijateljstva, nove veze", rekla je Kosor. Ocijenila je kako bi sve to bilo smiješno da se ne radi o pokušaju zaustavljanja borbe protiv korupcije i kriminala te zaustavljanja pregovora za ulazak u Europsku uniju. Premijerka Kosor u Koprivnici je danas otvorila radove na remontu pruge Koprivnica – Križevci, koji je, kako je kazala, dio od 30 važnih projekata koje je Vlada predstavila i koje provodi, a koji su zajedno teški 14 milijardi kuna.

OSIJEK - Osječki pravaši danas su na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, ispred spomenika Ocu Domovine, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeće obilježili 188. obljetnicu rođenja dr. Ante Starčevića i 150 godina od osnutka Hrvatske stranke prava. Predsjednik osječke organizacije Hrvatske stranke prava (HSP) Mario Opačak istaknuo je kako je "dr. Ante Starčević, Otac Domovine, nesumljivo najznačajnija povijesna ličnost Hrvata i Hrvatske, baštinik istinskih hrvatskih katoličkih vrijednosti i moralna vertikala". Dužni smo "sljediti njegova načela i poruke o važnosti očuvanja nacionalnog identiteta i svojih prirodnih bogatstava" kazao je Opačak. Tanja Katušić, predsjednica Kluba žena osječkog HSP-a ukazala je na aktualni problem "moralno pogubnih i opasnih ljudi kojima ništa u Hrvatskoj nije sveto". Pozvala je sve ljude koji žive u Hrvatskoj da se odupru "tzv. eliti koja je", kako je kazala, "spremna za osobne interese prodati tuđincu hrvatske nacionalne i ostale vrijednosti".

ZAGREB - Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu istražni zahtjev protiv bivšeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka i bivšeg direktora za razvoj te tvrtke Tome Galića zbog osnovane sumnje da je Mravak počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, a Galić kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni Mravak kao predsjednik uprave HEP-a, na traženje drugoosumnjičenog Galića, a kako bi mu pribavio znatnu nepripadnu materijalnu dobit, 25. svibnja 2005. zaključio ugovor o kupoprodaji stana u vlasništvu HEP-a po popusnoj cijeni od 429.327 kuna pri čemu taj iznos predstavlja 60 posto tržišne cijene stana od 715.546 kuna, objavio je DORH. Na popusnu cijenu su, temeljem odluke Uprave HEP-a o prodaji stanova, garaža i poslovnih prostora u njegovu vlasništvu imali pravo samo hrvatski branitelji, ujedno i radnici te tvrtke, uz dodatni uvjet da cijena bude plaćena od jednom u roku od 180 dana od sklapanja ugovora. Mravak je, unatoč tome što mu je bilo poznato da Galić u trenutku sklapanja kupoprodajnog ugovora više nije bio djelatnik tvrtke i unatoč tome što mu je bilo poznato da nije platio ugovorenu cijenu u roku od 180 dana, 4. rujna 2007. sastavio i potpisao tabularnu izjavu kako bi Galić uknjižio pravo vlasništva stana, navodi DORH. Mravak je time Galiću, koji je iz HEP-a otišao na čelo Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA), pribavio nepripadnu dobit u iznosu od razlike u cijeni stana odnosno 286.218 kn, oštetivši istodobno HEP za taj iznos.

ZADAR - U teškoj prometnoj nesreći kod mjesta Malovan na cesti Gračac-Knin (D1) jutros je nešto prije 9 sati poginuo motociklist. Neslužbeno se doznaje da je riječ o 38-godišnjaku iz Zagreba. Vozeći u smjeru Knina motociklist je sletio s ceste, doznaje se iz PU Zadarske. Očevid je u tijeku, a promet državnom cestom D1 odvija se bez zastoja.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙