FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 17. svibnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Lokaliziran je požar na zagrebačkome Jarunu koji je buknuo sinoć oko 20,50 sati u skladištu tvrtke Janus inženjering, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Požar je zahvatio skladište tvrtke Janus inženjering koje se nalazi na adresi Kružna b.b. i u kojemu su, kako je izvijestila policija, bile boje. Policija još nema podatka o šteti koju je požar izazvao, ali ističe da je požarište pod nadzorom. Prema izjavama očevidaca, požar je bio velik, praćen visokim plamenom i gustim crnim dimom. Tvrtka Janus inženjering bavi se montažom i prodajom kamena te obradom i rezanje mramora i granita.

PULA - Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić izjavio je sinoć kako u odnosima između stranaka tzv. Kukuriku koalicije - SDP-a, HNS-a, HSU-a i IDS-a - ne vidi nikakve probleme. "Bitni su odnosi među strankama, a pojedinačni istupi članova pojedinih stranaka ne dovode u pitanje odnose među stranakama", rekao je predsjednik IDS-a nakon sjednice Predsjedništva IDS-a na kojoj se raspravljalo o parlamentarnim izborima, odnosima u koaliciji i pregovorima oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju. "Napravili smo strategiju očekujući izbore u kasnu jesen, premda smo vjerovali da će oni biti i ranije. Nakon izbora očekujemo promjene», kazao je Jakovčić. Što se tiče pregovora oko ulaska Hrvatske u EU, Jakovčić je rekao kako će IDS zagovarati dovršetak pregovora u lipnju za vrijeme mađarskog predsjedanja Unijom. "Ako nam to ne uspije onda je zadnji rok srpanj na početku poljskoj predsjedanja EU", ustvrdio je. Kazavši kako je IDS-u žao što u Hrvatskoj među hrvatskim građanima raste euroskepticizam, istaknuo je kako vlast i hrvatska vlada trebaju građanima objasniti što Europska unija donosi Hrvatskoj.

ZAGREB - Zbornik radova "Teologijom svjedočiti i navještati" objavljen u čast profesoru emeritusu Tomislavu Ivančiću, koji su uredili Željko Tanjić, Tomislav Kovač i Branko Murić predstavljen je sinoć u Zagrebu. Urednik Željko Tanjić smatra kako je profesor Ivančić jedinstvena osoba u postkoncilskoj povijesti Crkve u Hrvatskoj. "On u svojoj osobi spaja mnogolikost različitih darova", rekao je dodavši kako je zbornik pokušaj uvida u Ivančićev život i djelo. Podsjetio je kako se među prvima sustavno bavio drugim religijama te napomenuo kako su u njegovu radu zastupljene sve teme iz područja fundamentalne teologije. "Kod nas je uveo teološki pristup hagioterapiji", istaknuo je dodavši kako je Ivančića u njegovu radu vodilo načelo dati svima razlog nade, koji se nalazi u nama. Ocijenio je kako je profesor Ivančić spojio teologiju i pastoral, ali i teologiju s drugim znanostima o društvu. Tanjić je napomenuo kako je u zborniku objavljeno 35 radova svrstanih u četiri cjeline te dodao kako u njem osim na hrvatskom jeziku ima radova na njemačkom, engleskom, francuskom jeziku. Časna sestra Marija Pehar je ocijenila kako je Ivančić teolog navjestitelj te da se njegova teologija odlikuje jednostavnošću bez uniformiranosti. "Ivančić je teolog duboko ukorijenjen u vjeru Crkve", rekla je dodavši kako je zbornik bogatstvo izvornih znanstvenih radova i stručnih članaka.

ZAGREB/MALI LOŠINJ - Recentne publikacije iz bioetike predstavljene su večeras u Malom Lošinju u sklopu međunarodne znanstveno-kulturne manifestacije "Lošinjski dani bioetike" što je jučer u tome gradu počela svoje deseto, jubilarno "izdanje", kojemu je u središtu međunarodni simpozij "Integrativna bioetika i nova epoha". U radu toga simpozija sudjeluje osamdesetak znanstvenika iz 11 zemalja - Albanije, Austrije. Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Litve, Mađarske Makedonije, Srbije, Slovenije i Velike Britanije. Simpozij se održava u tri sekcije i dva radna jezika - na hrvatskom i engleskom jeziku, a izlaganja obuhvaćaju najširi spektar bioetičkih tema, od onih iz medicinske prakse do globalno-ekoloških pitanja. Neke od tema su: etičke dileme u kliničkoj praksi, prava pacijenata, posebice ranjivih skupina kao što su djeca i starije osobe, eutanazija i palijativna skrb, pobačaj i status embrija, biotehnološka istraživanja i njihova primjena, poput neuro-znanosti, eksperimenata na ljudima, genetika, proizvodnja i primjena lijekova, proizvodnja hrane, odnos prema ne-ljudskim živim bićima (životinjama i biljkama), te načelna pitanja vezana uz bioetiku kao što su povijest bioetike, bioetika i filozofija, bioetika i kulturna raznolikost, bioetika i pravo, bioetika i mediji te druge teme.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙