FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 19. svibnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić izvijestio je danas zastupnike da će 23. sjednicu produljiti i na idući tjedan, zbog obimnog dnevnog reda koji se konstantno dopunjuje. "Nikako se ne možemo spustiti ispod 60 točaka dnevnog reda, a sutra (nakon nove dopune) imat ćemo ih i 80", poručio je Bebić zastupnicima, koji su, sukladno ranijoj najavi, 23. sjednicu sutra trebali zaključiti. Sabor je zasjedanje nastavio raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o radu (ZOR), a koje se uglavnom odnose na fleksibilizaciju instituta radnog vremena. Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Krešimir Rožman rekao je kako neke odredbe u ZOR-u stvaraju probleme i poslodavcima i radnicima te su u suradnji sa socijalnim parnerima načinjene neke izmjene. Predložene izmjene, kako je kazao, odnose se na fleksibilnije uređenje radnog vremena u onom dijelu kojem se kolektivnim ugovorima sada mogu urediti i iznimke u pogledu noćnog rada, što će omogućiti da noćni rad radnici ne moraju nužno raditi u osmosatnom dnevnom radu, već i po rasporedu 12-24-12-48 sati. Saborski su klubovi u raspravi podržali izmjene ZOR-a.

ZAGREB - U Zagrebu će se od 1. lipnja produljiti vrijeme parkiranja u svim zonama za jedan sat, a cijena sata parkiranja u prvoj zoni smanjit će se za 18 posto pa će umjesto 12 stajati 10 kuna, rekao je danas na konferenciji za novinare u gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić. U drugoj i trećoj zoni parkiranja zasad se cijene nisu mijenjale, ali je gradonačelnik najavio novosti za jesen. "Produljenje roka zadržavanja u svakoj zoni za jedan sat, sniženje cijene sata u prvoj zoni s 12 na 10 kuna, u drugoj i trećoj zoni ostaje pet, odnosno dvije kune po satu parkiranja, ali u tim zonama skraćuje se vrijeme naplate parkiranja za jedan sat, odnosno parkiranje će se naplaćivati od 7 do 20 sati, a ne do 21 sat kao do sada", kazao je gradonačelnik Bandić. Podsjetio da se kao i dosad subotom parkiranje naplaćuje do 15 sati, a nedjeljom i blagdanima je besplatno.

ZAGREB - Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje općine Križ, gdje su niske jutarnje temperature 5., 6. i 7. svibnja ove godine prouzročile štete na poljoprivrednim kulturama, izvijestio je jutros Ured župana. Nakon županove odluke o proglašenju elementarne nepogode, općinsko i županijsko povjerenstvo obavit će procjenu šteta i u zakonskom roku dostaviti izvještaj državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, dodaje se u priopćenju.

SPLIT - Teške tjelesne ozljede zadobio je sinoć u padu s balkona hotela 11-godišnji učenik iz Dugog Sela, koji je bio na na ekskurziji u Baškom Polju kod Makarske, doznaje se jutros u splitskoj policiji. Dječak je u 21,20 sati, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, pao preko balkona s osam metara visine. Zadobio je teške tjelesne ozljede, potres mozga i frakturu nadlaktice. Odmah nakon nesreće je kolima Hitne pomoći prevezen u splitski Klinički bolnički centar (KBC), gdje je zadržan na Jedinici intenzivnog liječenja.

BJELOVAR - U prometnoj nesreći u Bjelovaru poginuo je 74-godišnji vozač "škode", koji je prvo na parkiralištu udario u parkirano vozilo, a zatim u metalnu konstrukciju svijetleće reklame, izvijestila je jutros bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava. Nesreća se dogodila jučer oko 17,40 sati kada je u ulici Velike Sredice Dušan T. (1937.) iz Bjelovara upravljajući "škodom fabiom", zagrebačkih oznaka, iz neutvrđenih razloga skrenuo udesno na parkirni prostor. Tu je udario u zadnji kraj "seat ibize", bjelovarskih oznaka, koja je bila propisno parkirana na parkirnom prostoru, navodi policija. "Škoda" se nakon udarca nastavila kretati po nogostupu te je prednjim krajem udarila u metalnu konstrukciju svijetleće reklame.

VINKOVCI - Policijski službenici policijske postaje Tovarnik zatekli su rano jutros u protuzakonitu prelasku državne granice i uhitili četiri državljana Afganistana i dva državljana Libije, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija. Protiv uhićenih državljana Afganistana i Libije doneseno je rješenje o protjerivanju iz Hrvatske, određena im je zabrana ulaska i boravka u RH na rok od jedne godine. Pokrenut je i postupak vraćanja u Srbiju iz koje su i pokušali prijeći u Hrvatsku.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙