FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 9. svibnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas kako vjeruje da će hrvatski pregovori o ulasku u EU biti završeni do kraja lipnja, a po završetku pregovora, naglasila je, vladajuća će koalicija odlučiti kada će se održati parlamentarni izbori. Nakon što je u Banskim dvorima uručila ugovore korisnicima Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelje te djece poginulih, zatočenih i nestalih branitelja, premijerka pred novinarima nije htjela komentirati medijske napise da bi 23. lipnja trebao biti dan završetka pregovora, ali je istaknula kako vjeruje da će pregovori biti završeni do kraja lipnja. "O datumu ne razgovaramo u vladi, razgovaramo o tome kako završiti posao", poručila je, dodavši da će do sjednice vlade u četvrtak biti dovršeno završno izvješće o poglavlju 23 koje će, kazala je, na najbolji način ocrtati sve detalje koje je Hrvatska napravila i što kani nastaviti raditi vezano uz to poglavlje. Novinare je, uz ostalo, zanimalo i njezino mišljenje hoće li Hrvatska dobiti priliku procesuirati bivšeg premijera Ivu Sanadera, koju u austrijskom pritvoru čeka odluku o izručenju Hrvatskoj. Kosor je odgovorila kako na tu temu ne može ništa reći, budući da je na čelu izvršne vlasti. "Sve o čemu pitate je u rukama pravosuđa, a hrvatsko pravosuđe je potpuno neovisno", kazala je.

ZAGREB - Građani koji imaju smetnje u usnoj šupljini i ždrijelu, na vratu ili glavi, probleme s otežanim gutanjem, izrasline, ranice ili pigmentacije po koži glave i vrata mogu sutra u Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju Kliničke bolnice Dubrava od 15 do 19 sati obaviti besplatni specijalistički pregled za koji im nije potrebno prethodno naručivanje i uputnica HZZO, a cilj mu je prevencija raka glave i vrata. Cilj te javnozdravstvene akcije jest poticanje odlaska na pregled specijalisti koji se bavi dijagnostikom raka glave i vrata te podizanje svijesti javnosti o ovoj zloćudnoj bolesti - simptomima, čimbenicima rizika, dijagnostici i liječenju, navodi se priopćenju predstojnik Klinike za maksilofacijalnu kirurgiju prof. Mišo Virag. Rak glave i vrata jedan je od najučestalijih tipova raka u Europi i svijetu, a glavni su čimbenici rizika pušenje i alkohol te infekcija HPV-om (humani papiloma virus).

MAKARSKA - Teške ozljede opasne za život u Makarskoj je u nedjelju kasno popodne zadobila djevojčica (14), izvijestila je jutros splitsko-dalmatinska Policijska uprava (PU). Kako se doznaje u policiji, 14-godišnjakinja se jučer oko 19 sati igrala i u igri pala. Nakon toga otišla je kući i požalila se na bolove i mučninu te je oko 21 sat kolima Hitne pomoći prevezena u splitski Klinički bolnički centar (KBC). Liječnici su utvrdili da je djevojčica u padu zadobila prijelom lubanje i krvarenje u mozgu zbog čega je zadržana na liječenju.

ZAGREB - S jahte "Tango" koju je nosila jaka bura sinoć je kod otočića Blitvenica u šibenskom arhipelagu spašeno sedmero Poljaka, a jučer popodne spašeno je i četvero slovenskih kajakaša na Kornatima te troje Nijemaca kojima se milju od splitske luke pokvario motor na gliseru, izvijestilo je jutros Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Zbog neiskusne posade jahte "Tango" koja je dala pogrešnu poziciju, potraga je trajala oko dva sata, navodi se u priopćenju i dodaje da je policijski brod uzeo u tegalj jahtu u pratnji broda "Šibenik" te ih oteglio u šibensku luku.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙