FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen zbornik radova o Tomislavu Ivančiću

Autor: mkov
ZAGREB, 16. svibnja 2011. (Hina) - Zbornik radova "Teologijom svjedočiti i navještati" objavljen u čast profesoru emeritusu Tomislavu Ivančiću, koji su uredili Željko Tanjić, Tomislav Kovač i Branko Murić predstavljen je večeras u Zagrebu.

Urednik Željko Tanjić smatra kako je profesor Ivančić jedinstvena osoba u postkoncilskoj povijesti Crkve u Hrvatskoj. "On u svojoj osobi spaja mnogolikost različitih darova", rekao je dodavši kako je zbornik pokušaj uvida u Ivančićev život i djelo.

Podsjetio je kako se među prvima sustavno bavio drugim religijama te napomenuo kako su u njegovu radu zastupljene sve teme iz područja fundamentalne teologije.

"Kod nas je uveo teološki pristup hagioterapiji", istaknuo je dodavši kako je Ivančića u njegovu radu vodilo načelo dati svima razlog nade, koji se nalazi u nama.

Ocijenio je kako je profesor Ivančić spojio teologiju i pastoral, ali i teologiju s drugim znanostima o društvu.

Tanjić je napomenuo kako je u zborniku objavljeno 35 radova svrstanih u četiri cjeline te dodao kako u njem osim na hrvatskom jeziku ima radova na njemačkom, engleskom, francuskom jeziku.

Časna sestra Marija Pehar je ocijenila kako je Ivančić teolog navjestitelj te da se njegova teologija odlikuje jednostavnošću bez uniformiranosti.

"Ivančić je teolog duboko ukorijenjen u vjeru Crkve", rekla je dodavši kako je zbornik bogatstvo izvornih znanstvenih radova i stručnih članaka.

Recenzent Ivica Raguž govorio je o odnosu praktičnog i teorijskog u teologiji te istaknuo vrijednost hagioterapije koju je uveo prof. Tomislav Ivančić.

Zbornik radova "Teologijom svjedočiti i navještati" objavio je zagrebački nakladnik Kršćanska sadašnjost.

Tomislav Ivančić (1938.) je profesor emeritus na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je 23 znanstvene i 48 stručnih knjiga koje su prevođene na njemački, engleski, francuski, talijanski, nizozemski i korejski jezik.

(Hina) xmkov yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙