FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 16. svibnja

Autor: ikut
ZAGREB, 16. svibnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 16. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB- Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će 8. sjednicu Savjeta za gospodarstvo na temu: "Raspodjela poreznog tereta u Hrvatskoj" (13,00 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak

241).

KATOWICE- Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor sudjelovat će na Europskom ekonomskom kongresu u Katowicama u Poljskoj. Uz premijerku Kosor, na Kongresu će sudjelovati predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek te predsjednici vlada Poljske, Mađarske, Slovačke i Češke, Donald Tusk, Viktor Orban, Iveta Radičova i Petr Nečas. Predsjednici vlada i predsjednik Europskog parlamenta održat će zajedničku konferenciju za novinare.

RIM- Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će na ministarskoj konferenciji Ujedinjenih naroda "Globalno upravljanje i reforma Vijeća sigurnosti UN-a". Cilj jednodnevne konferencije je omogućiti otvorenu razmjenu stajališta o reformi Vijeća sigurnosti i pokušati doći do konkretnih i konstruktivnih prijedloga za nastavak međuvladinih pregovora koji se odvijaju na plenarnim zasjedanjima Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku. Na konferenciji, koja će okupiti više od stotinu država članica UN-a, posebno će se raspravljati o temama regionalne zastupljenosti u Vijeću sigurnosti, reformi metoda i procedura rada te prijedlozima o kriterijima za članstvo u ovom tijelu. Tijekom boravka u Rimu ministar Jandroković održat će na marginama konferencije niz bilateralnih sastanaka na kojima će predstaviti posljednje aktivnosti koje hrvatska vlada poduzima u završnici pregovora s Europskom unijom..

ZAGREB- Održat će se 4. hitna sjednica Programskog vijeća HRT-a i NO HRT-a. Na dnevnom redu je informacija o predstavljanju Statuta HRT-a u Hrvatskom saboru i prijedlog odluke o objavi javnog natječaja za izbor predsjednika Uprave HRT-a (15 sati). Nakon nje (u 16 sati) održat će se i 5. hitna sjednica Programskog vijeća HRT-a na čijem je dnevnom redu prijedlog odluke o imenovanju v.d. glavnih urednika i v.d. urednika programa (HRT dom, Prisavlje 3).

ZAGREB- Predstavnici Delegacije Europske unije i Ministarstva financija predstavit će IPA 2008 twinning light projekt "Jačanje Porezne uprave u borbi protiv korupcije". Svrha projekta, vrijednog 224,5 tisuća eura, je jačanje odgovornosti i transparentnosti rada hrvatske Porezne uprave i podizanje učinkovitosti u otkrivanju i progonu korupcijskih dijela. Projekt se provodi uz pomoć Agencije za europske integracije i gospodarski razvoj u sklopu austrijskog Federalnog ministarstva financija. Implementacija projekta počet će 16. svibnja i trajat će šest mjeseci (10,00 sati, Informacijski centar EU, Trg žrtava fašizma 6).

ZAGREB- Svečanost dodjele nagrada "Zlatni indeks 2010", kojom studenti nagrađuju poduzeća koja su najviše uložila u studente putem stipendija, zapošljavanja i praksi, ulaganjima u infrastrukturu i sudjelovanju u projektima. Riječ je o prvom takvom projektu u Hrvatskoj, a cilj je bio potaknuti sva poduzeća diljem Hrvatske da počnu još više ulagati u mlade kako bi jednog dana imali kvalitetan kadar u svojim redovima (12,00 sati, Hypo centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB- Predstavljanje zbornika radova "Teologijom svjedočiti i navještati" u čast profesoru emeritusu Tomislavu Ivančiću. Zbornik je objavila Kršćanska sadašnjost (19,30 sati, dvorana "Vijenac", Kaptol 29).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙