FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Autor knjige "Obred" M. Baglio gostovao u Splitu

Autor: mkov
ZAGREB, 13. travnja 2011. (Hina) - U sklopu Dana kršćanske kulture" (DKK) u Splitu je jučer održana tribina i susret s Mattom Bagliom, autorom knjige "Obred, napisane po istinitoj priči o suvremenomu egzorcistu, a po kojoj je snimljen istoimeni film, priopćio je danas organizator Dana kršćanske kulture i nakladnik hrvatskoga izdanja knjige "Obred" splitski nakladnik Verbum.

Baglio je na tribini govorio o nastanku knjige, koja je izazvala veliku pozornost svjetske javnosti, istaknuvši kako se trudio napisati objektivnu knjigu.

"Knjiga je plod trogodišnjeg istraživanja i rada, koje je uključivalo i tečaj za egzorciste na papinskom sveučilištu Regina Apostolorum", podsjetio je autor dodavši da je napravio intervjue s 30-tak egzorcista i više opsjednutih osoba. Podsjetio je na svećenika o. Garyja Thomasa, kojeg je upoznao na tečaju za egzorciste, a on mu je, kako se navodi, postao glavni protagonist knjige.

Nakladnik Verbum podsjeća kako je Baglio nastojao objektivno ljudima približiti egzorcizma te ističe da autor nije bio pretenciozan, omogućivši čitateljima da zavire u svijet Zloga.

Mnogi ljudi vjeruju kako vragu ne treba pridavati pozornost, istaknuo je Baglio dodavši kako većina o Sotoni razmišlja na temelju filmova.

Dodao je da Sotonu ne treba gledati kao "boga zla" jer je on, istaknuo je Baglio, "pali anđeo", stvoren i nema tijelo, ali postoji na duhovnoj razini.

"Vrag je zao duh koji nije fizički prisutan, ali je prisutan gdje god se događa zlo u odnosu prema bližnjima, u koncentracijskim logorima i ratovima", istaknuo je dodavši kako je javnost najčešće fiksirana na njegovo izvanjsko djelovanje i egzorcizme.

(Hina) pp/xmkov ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙