FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: predstavljena knjiga „Goli na Golom otoku“

Autor: pgas
SPLIT, 17. ožujka 2011. (Hina) - Knjiga „Goli na Golom otoku“ Dinka Jonjića, u kojoj autor piše o svojem višegodišnjem robijanju na Golom otoku, predstavljena je večeras u Splitu.

„Prema najnovijim podacima na Golom otoku je ubijeno ili je umrlo od batinjanja 5.000 ljudi, a za većinu njih se ne zna gdje su pokopani“, rekao je Jonjić.

Govoreći o svojem višegodišnjem tamnovanju na Golom otoku, Jonjić je istaknuo kako je jedno vrijeme "okovan lisičinama“ proveo u samici i desetljećima osjeća posljedice od lisičina koje su mu zgulile kožu na rukama.

Naglasio je kako tom knjigom želi doprinijeti „zaustavljanju rastakanja hrvatskog nacionalnog tkiva“ koje je, po njemu, uznapredovalo.

Dr. Branimir Lukšić je istaknuo kako Jonjić svojom knjigom raskrinkava polustoljetne komunističke zločine koji u Hrvatskoj još nisu kažnjeni. „Ova knjiga je doprinos demokratizaciji i ozdravljenju hrvatskog društva jer zločin je prešućivati zločin“, rekao je Lukšić.

Po Lukšićevim riejčima u Hrvatskoj još nije obavljena „dekomunizacija“ jer su se pripadnici „zlogalsne komunističke obavještajne službe“ infiltrirali u politički i gospodarski život i u medije.

Publicist Joško Čelan je rekao kako bi knjiga „Goli na Golom otoku“ mogla poslužiti kao predložak za snimanje filma o komunističkim zločinima.

Knjigu „Goli na Golom otoku“ je objavila nakladnička kuća „Trpimir“ iz Zagreba. Njeno večerašnje predstavljanje je organizirala udruga „Benedikt“ za koju je rečeno da je u Splitu utemeljena prije desetak dana te da okuplja ljude kršćanskog svjetonazora i domoljube.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙