FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovački program Dana kršćanske kulture

Autor: hspa
DUBROVNIK, 8. travnja 2011. (Hina) - Dubrovačke Dane kršćanske kulture, koji počinju u subotu, 9. travnja, otvorit će novi dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić, a odmah nakon toga predstavit će se izložba fotografija dugogodišnjeg fotoreportera "Glasa Koncila" Zvonimira Atletića "Sveti Ante Neretvanski" o misionaru Anti Gabriću, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Također u dominikanskom samostanu bit će predstavljena knjiga novinara Ivana Ugrina "Gori - Doli".

Tradicionalno u nedjelju, 10. travnja, molit će se križni put na Srđ, a predvodit će ga biskup Mate Uzinić.

Jedan od organizatora Marinko Marić rekao je da će poseban dio programa dubrovačkog dijela Dana kršćanske kulture biti posvećen i velikom znanstveniku Ruđeru Boškoviću koji ove godine slavi 300. obljetnicu rođenja. Tako će u ponedjeljak, 11. travnja, biti održano predavanje "Poimanje Boga u Ruđera Boškovića", a premijerno će biti izvedena i "Oda Ruđeru Boškoviću" koju je na tekst Petra Perice uglazbila Margita Cetinić.

Bit će prikazan i dokumentarni film "Anica Bošković" autorice Nevenke Nekić i redateljice Marije Jović, a u petak, 15. travnja, organizira se "Noć crkvenih muzeja" kad će se moći posjetiti muzeji franjevačkog i dominikanskog samostana te riznica dubrovačke katedrale.

Završni dio dubrovačkog dijela Dana kršćanske kulture u nedjelju, 17. travnja, ponudit će korizmeni koncert u dubrovačkoj katedrali pod nazivom "Glazba i riječ", uz nastup katedralnih madrigalista.

(Hina) xddub yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙