FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vatikanu predstavljeno hrvatsko izdanje Youcata

Autor: mkov
ZAGREB, 13. travnja 2011. (Hina) - Na susretu nakladnika prvoga Katekizma Katoličke Crkve za mlade (Youcat) danas je u Vatikanu predstavljano sedam svjetskih izdanja, među kojima i hrvatsko izdanje tog Katekizma, objavila je splitska nakladna kuća Verbum, koja je nakladnik hrvatskoga izdanja.

O knjizi su govorili kardinal Christoph Schönborn koji je sudjelovao u nastanku Youcata, predsjednik Papinskoga vijeća za laike kardinal Stanislaw Rilko te predsjednik Papinskoga vijeća za novu evangelizaciju nadbiskup mons. Rino Fisichella, a hrvatskoga izdavača predstavio je glavni urednik Verbuma Petar Balta.

Verbum podsjeća kako su sedam eminentnih svjetskih nakladnika, među kojima i hrvatski izdavač, objavili istodobno Youcat (Youth Catechism) - prvi katolički Katekizam za mlade koji vrijedi za cijelu Crkvu.

Vjerski priručnik pisan je jezikom mladeži s originalnim i privlačnim sadržajem te je opremljen mnoštvom fotografija u boji i atraktivnim grafičkim elementima, ističe Verbum te podsjeća kako je predgovor Katekizmu napisao papa Benedikt XVI., preporučivši ga mladeži kao nužno sredstvo za upoznavanje vlastite vjere.

Nakladnik napominje kako je sadržaj Katekizma pisana na pristupačan način te podsjeća da su ga uz teologe i katehetske stručnjake pod nadzorom kardinala Schönborna kreirali i osmislili "mladi za mlade".

Sadržaj YOUCAT-a podijeljen je u četiri velike cjeline: "Što vjerujemo?" (o vjerskom nauku), "Kako slavimo kršćanska otajstva?" (o sakramentima), "Kako ćemo imati život u Kristu?" (o ćudorednom životu), "Kako trebamo moliti?" (o molitvi i duhovnosti).

(Hina) pp/xmkov ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙