FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: Zarada JP Morgan Chasea podigla terminske indekse

Autor: scvi
NEW YORK, 13. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su snažno porasli nakon što je JPMorgan Chase izvijestio o poslovnim rezultatima iznad očekivanja analitičara.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je u plusu 77 bodova, a tehnološki Nasdaq 18,75 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 9,7 bodova, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Jedna od vodećih američkih banaka, JP Morgan Chase izvijestio je danas da je ostvario rast zarade u prvom ovogodišnjem tromjesečju za 67 posto, ponajviše zahvaljujući poboljšanim rezultatima svog kartičnog poslovanja.

Zaradom od 5,56 milijardi dolara ili 1,28 dolara po dionici premašio je očekivanja analitičara, čiji je konsenzus oko zarade bio 1,16 dolara po dionici.

To je podiglo cijenu dionice JP Morgana za 1,2 posto u elektroničkom predtrgovanju, a ojačalo je i cijene dionica ostalih banaka.

Nove smjernice investitori danas očekuju od podatka o prometu u američkoj maloprodaji u veljači, zalihama poduzetnika te Fedovu bež knjigu o regionalnoj gospodarskoj aktivnosti.

I na europskim burzama najvažniji indeksi su porasli zahvaljujući boljim od očekivanja rezultatima JP Morgana.

Trenutno je londonski Ftse indeks na dobitku 1,17 posto, na 6.034 bodova, frankfurtski DAX 1,2 posto, na 7.188 bodova, a pariški CAC 1,09 posto, na 4.019 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙