FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 9. travnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

PULA - Bivšu doministricu turizma Vinku Cetinski i još četiri osobe s rovinjskog područja policija je sinoć privela zbog sumnje u zlouporabe pri kupoprodaji nekretnina. "Službenici istarske policije kriminalistički istražuju pet osoba s rovinjskog područja zbog sumnje u zlouporabe pri kupnji i prodaji nekretnina na štetu trgovačkog društva iz Pule", potvrdio je sinoć glasnogovornik istarske policije Valter Opašić ne navevši imena privedenih. Rekao je da će više pojedinosti o tome slučaju biti poznato kad završi kriminalističko istraživanje. "U ovom trenutku to je jedina informacija koju možemo iznijeti u javnost. Pojedinosti o tome slučaju bit će poznate kad završi obrada", rekao je Opašić. Neslužbeno se doznaje kako su uhićenici još na saslušanju u istarskoj Policijskoj upravi. Poduzetnik Danko Končar je u listopadu prošle godine zbog prijevare i zloporabe ovlasti kazneno prijavio svoju dugogodišnju suradnicu i direktoricu njegove tvrtke "Kemas ulaganja" Vinke Cetinski. Kao svoju zastupnicu ovlastio ju je za poslove kupnje zemljišta u Istri, a pritom ga je majka pjevača Tonija Cetinskog navodno oštetila za 16,5 milijuna eura.

ROVINJ - Panel diskusijom na temu "Konkurentnost Hrvatske – (još jedan) novi početak", u Rovinju je sinoć završena poslovna konferencija "WinDays11 Business" koja je u dva dana okupila oko 900 sudionika iz privatnog i javnog sektora te ekonomske stručnjake, analitičare te IT profesionalce. Drugi, zaključni dan ove poslovne konferencije bio je usmjeren na problematiku ulaganja u Hrvatskoj i regiji jugoistočne Europe te povećanju konkurentnosti Hrvatske i hrvatskih tvrtki. Dekan veleučilišta "VERN" Goran Radman okarakterizirao je završetak procesa pregovora s Europskom unijom kao ispit koji država mora položiti zbog sebe same te istaknuo kako su spremnost na dijalog i snaga obrazovanja osnove koje Hrvatskoj mogu pomoći nositi se sa zahtjevima svijeta. Direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković također je istaknuo obrazovanje kao osnovu rasta i razvoja, istaknuvši i važnost postizanja nacionalnog konsenzusa po pitanju budućnosti. Putem strategije i izvedbenog plana moramo početi definirati gdje bismo htjeli biti i u kojem periodu, dodao je.

ZAGREB - Najnoviji broj časopisa "Europski glasnik", kojemu je središnja tema roman, a donosi i eseje o temama misterija svijesti, posthumanizma i suvremene umjetnosti te prava na grad u ozračju novoga čitanja bečkog arhitekta i urbanista iz 19. stoljeća Camilla Sittea, predstavljen je sinoć u Novinarskom domu. Hrvatsko društvo pisaca izdavač je "Europskoga glasnika" i uz potporu Francuskog instituta organizirao je predstavljanje koje je bilo u ozračju 15. jubilarnoga broja, a na kojemu su najnoviji broj časopisa javnosti približili poznati francuski intelektualac Alain Finkielkraut te glavni urednik "Europskoga glasnika" Dražen Katunarić i njegov zamjenik Žarko Paić. Napomenuvši da mu je glavna zadaća večeras govoriti o romanu Alain Finkielkraut kratko se osvrnuo i na svoj prvi dolazak u Zagreb i Hrvatsku prije dva desetljeća. Hrvatskoj javnosti Finkielkraut je poznan kao europski intelektualac koji je jasno i čvrsto branio pravo hrvatskoga naroda na slobodu i samostalnost u vrijeme agresije na Hrvatsku i Domovinskoga rata, ali i kao kritičar hrvatske politike prema Bosni i Hercegovini u tome razdoblju. Osvrnuvši se na to vrijeme s vremenskom distancom i ocjenom da se sada situacija normalizira, Finkielkraut je rekao da je tada intenzivno osjećao potrebu da štiti i brani Hrvatsku od arogancije velikih sila i intelektualaca, ali i da zadrži kritičku distancu.

ZAGREB - Potpredsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić izvijestio je sudionike plenarnoga zasjedanja Komisije biskupskih konferencija zemalja Europske unije (COMECE) o aktivnostima CCEE-a i podsjetio ih na osnivanje Vijeća kojemu je cilj pomagati biskupima i biskupskim konferencijama Europe, priopćeno je jučer iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije. Podsjetio je na povijest Vijeća koja seže do Drugoga vatikanskoga koncila te napomenuo kako je Vijeće koje povezuje sve europske biskupe uspostavljeno 25. ožujka 1971. godine. Kao ciljeve Vijeća naveo je kolegijalnost u hijerarhijskom zajedništvu sa i pod Rimskim prvosvećenikom, zajedništvo s Vijećima drugih kontinenata te na području ekumenizma i "crkvenoga svjedočenja u europskome društvu". Vijeće će i dalje promišljati aktualne događaje te s nadom zajednički gledati u budućnost, istaknuo je ocjenivši kako je Vijeće biblijski gledano ušlo u znakovitu 40. obljetnicu svoga postojanja.

PULA - Jedna je osoba teško ranjena vatrenim oružjem u petak navečer u središtu Pule, u Parku grada Graza, izvijestila je istarska policija. Glasnogovornik policije Valter Opašić kazao je kako je u pucnjavi jedna mlađa osoba teško ranjena te je prevezena pulsku Opću bolnicu. Prema prvim saznanjima, postoji i mogućnost da se osoba koja je ranjena, sama upucala. Policija na mjestu nesreće obavlja očevid kako bi se utvrdile okolnosti tog događaja.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙