FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 4. travnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12, 30 sati

ZAGREB - Institut za razvoj obrazovanja (IRO) pozvao je sve zainteresirane na besplatna savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u koja će održati bivše studentice američkih sveučilišta, priopćeno je danas iz IRO-a. Kroz obrazovna predavanja i radionice, Michele Doyle (Sveučilište Wisconsin-Madison) i Jessica Kuntz (Sveučilište Georgetown) podijelit će svoja iskustva studiranja u SAD-u te strategije za izbor i prijavu na najbolja američka sveučilišta s hrvatskim srednjoškolcima i studentima. IRO je jedini ovlašteni centar za obrazovanje u SAD-u (EducationUSA) u Hrvatskoj koji djeluje uz potporu State Departmenta, te već više od deset godina hrvatskim studentima pruža besplatne, potpune i nepristrane informacije o mogućnostima studiranja u SAD-u. Obrazovna savjetovanja u malim grupama održavaju se u prostorijama Instituta, Preradovićeva 33.

ZAGREB - Ispitom iz Hrvatskoga jezika - pisanjem eseja jutros je u hrvatskim školama počelo polaganje ovogodišnje državne mature, o čijim će rezultatima ovisiti rangiranje kandidata za upis na studijske programe, a za ispit se prijavilo ukupno 35.848 pristupnika. Ispit iz Hrvatskoga jezika na razini A prijavilo je 21.965 pristupnika, od čega 10.672 učenika gimanzijskoga programa, 8.866 četverogodišnjega strukovnoga ili umjetničkoga programa te 2.427 kandidata koji su završili školovanje ranijih godina ili ga završavaju ove školske godine u inozemstvu, podaci su Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Ispit iz Hrvatskoga jezika na razini B prijavilo je 13.883 pristupnika, od toga 1.505 učenika gimanzijskoga progama, 10.975 učenika četverogodišnjega strukovnoga ili umjetničkoga programa te 1.403 ostalih kandidata. U ljetnome roku ukupno je prijavljeno 234.981 ispita, koji će se polagati od 4. do 12. travnja te od 23. svibnja do 6. lipnja.

ZAGREB - Noćas u 1,06 sati došlo je do požara garsonijere veličine oko 30 četvornih metara koja se nalazi u sklopu đačkog doma na Gružu, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Požar je ugašen u 1,50 sati, a u gašenju je sudjelovalo osam vatrogasaca s tri vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik. DUZS u jutrošnjem priopćenju ne navodi druge pojedinosti o tom požaru.

ZAGREB - Glazbenik Manu Chao, koji večeras ima koncert u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu, odlučio je prihod od prodaje popratnog materijala, poput ploča, cd-a i majica, darovati za dječji odjel onkologije riječkog KBC-a, izvijestio je danas organizator Multikultura. Budući da bolnica počinje obnavljati i opremati taj odjel, organizator koncerta najavljuje da od prikupljena novca kani kupiti dio opreme za njegovo uređenje. Pružanje prikladne skrbi za djecu koja boluju od zloćudnih bolesti trebao bi biti jedan od prioriteta našeg društva, posebno danas kad statistike pokazuju da u Hrvatskoj svake godine od neke zloćudne bolesti oboli više od 180 djece, upozorava Multikultura. Zbog nepovoljnih uvjeta, među kojima je najveći nedostatak prostora i potrebne opreme, otežan je rad medicinskog osoblja na onkološkom odjelu riječkog KBC-a, zbog čega je pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za njegovo uređenje.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙