FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Toyota: većina pogona u Japanu ostaje zatvorena sljedećeg tjedna

Autor: mkuz
TOKIO, 6. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Toyota je u srijedu priopćila kako sljedećeg tjedna neće ponovno pokretati proizvodnju u većini zatvorenih japanskih pogona, opovrgnuvši time napise u poslovnom dnevniku Nikkei.

Najveći svjetski proizvođač automobila obustavio je montažu automobila u 16 od ukupno 18 pogona u Japanu u kojima se montiraju Toyote i Lexusi. Potres i tsunami od 11. ožujka poremetili su opskrbu dijelovima u Japanu i u inozemstvu.

"Proizvodnja se neće nastaviti u većini naših domaćih tvornica u sljedećem tjednu", rekla je glasnogovornica Toyote. Japanski poslovni dnevnik Nikkei objavio je da će Toyota ponovno otvoriti većinu svojih tvornica u Japanu već u sljedećem tjednu i da će početi proizvoditi ograničen broj modela.

Toyota je do 1. travnja zbog zatvaranja pogona smanjila proizvodnju za oko 200 tisuća vozila, navodi se u priopćenju, uz napomenu da u srijedu obilježava 18. dan mirovanja većine pogona u Japanu.

Rejting agencija Moody's Investors Service objavila je u srijedu da razmatra kreditni rejting Toyote radi mogućeg sniženja, kao razlog navodeći poremećaje u opskrbnom lancu. Također je ukazala na Toyotinu relativno visoku ovisnost o japanskom tržištu, koje bi moglo biti pogođeno slabim potrošačkim raspoloženjem.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙