FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ECB upozorava na globalne neravnoteže

Autor: vmom
FRANKFURT, 30. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Predstojeće godine vjerojatno će biti jednako izazovne kao i prethodne, kazao je u srijedu dužnosnik Europske središnje banke (ECB), upozorivši na značajne rizike vezane uz obnovu globalnih neravnoteža.

Član upravnog odbora Lorenzo Bini Smaghi istaknuo je da će središnje banke morati i dalje podupirati globalni financijski sustav.

"Predstojeće godine vjerojatno će biti izazovne kao što su bile i prethodne. Središnje banke morat će djelovati kao oslonci monetarne i financijske stabilnosti u svijetu koji doživljava brze promjene", kazao je na zajedničkom sastanku s predstavnicima ruske središnje banke.

Bini Smaghi također je upozorio vlasti da ne smetnu s uma razmjere povezanosti financijskih sustava, osvrnuvši se na katastrofu u Japanu i napetosti u bliskoistočnoj regiji kako bi istaknuo stalnu prisutnost rizika.

"Rizici povezani s opetovanom pojavom globalnih neravnoteža i izvanrednim situacijama također su značajni", ocijenio je.

"Štoviše, katastrofa u Japanu i napetosti na Bliskom istoku pokazuju da su različiti rizici, od prirodnih do geoplitičkih, uvijek prisutni", upozorio je ECB-ov dužnosnik.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙