FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irska bi mogla preuzeti udio u Irish Lifeu

Autor: gple
DUBLIN, 29. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Irska vlada mogla bi preuzeti udio u financijskoj tvrtki Irish Life & Permanent nakon ovotjedne provjere njezinog kreditnog portfelja, izvijestio je u utorak The Irish Times.

Irish Life jedini je irski zajmodavac koji dosada nije bio prisiljen zatražiti pomoć države budući da nije bio izložen na tržištu komercijalnih nekretnina i da njegov odjel životnog osiguranja dobro posluje.

Rizik je njegovo oslanjanje na vanjske izvore za potrebe financiranja stambenih hipotekarnih kredita, koje bi moglo nepovoljno utjecati na njegov rezultat na aktualnoj provjeri.

"Pitanje je hoće li vlada preuzeti više ili manje od 50 posto" Irish Lifea, piše dublinski list, citirajući izvor sa stanjem u banci.

Irska provodi nove provjere u svim svojim bankama u sklopu paketa pomoći koju su joj odobrili Europska unija i Međunarodni monetarni fond (MMF). Rezultati će biti objavljeni u četvrtak poslijepodne.

U studenom je Irish Life & Permanent dobio rok do svibnja ove godine da prikupi 243 milijuna eura kako bi podigao stopu adekvatnosti kapitala na 12,7 posto.

Uvjet za prolazni rezultat banaka na ovotjednim provjerama jest stopa adekvatnosti kapitala od minimalno 10,5 posto.

Analitičari koje je Reuters anketirao krajem prošlog tjedna procijenili su da će bankama trebati oko 25 milijardi eura dodatnog kapitala, od ukupno 35 milijardi koje su Irskoj odobrili MMF i EU.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙