FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ECB upozorava na mogućnost skorog rasta kamatnih stopa

Autor: vmom
LUXEMBOURG, 21. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Član upravnog vijeća Europske središnje banke (ECB) Yves Mersch u ponedjeljak je poručio da je ECB spreman odlučno i pravovremeno djelovati kako bi otklonio prijetnje cjenovnoj stabilnosti.

Guverner luksemburške središnje banke na tiskovnoj je konferenciji nadalje istaknuo da su monetarne vlasti u stanju velike budnosti pred novo zasjedanje ECB-a, zakazano za 7. travnja.

Takva retorika jasno upućuje na povećanje ključnih kamatnih stopa, koje su 'zaglavile' na rekordno niskim razinama od jedan posto od svibnja 2009.

Dužnosnik ECB-a oglasio se netom pred današnje okupljanje ministara financija EU-a u Bruxellesu na kojem će pokušati dogovoriti pojedinosti novog paketa mjera za pomoć krizom pogođenim zemljama članicama eurozone.

Ministri će također pokušati prevladati tvrdokorne razlike u stajalištima u pogledu čitavog niza pitanja pred skorašnji summit EU-a koji će se održati 24. i 25. ožujka, od podjele tereta u aktualnom kriznom fondu, kojeg će 2013. zamijeniti trajni mehanizam pomoći, do pitanja vrlo niskog korporativnog poreza u Irskoj.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙