FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: tržište bez snage za nastavak snažnijeg rasta

Autor: scvi
ZAGREB, 25. ožujka 2011. (Hina) - Uz nizak obujam trgovanja, indeksi Zagrebačke burze danas nemaju snage za nastavak snažnijeg rasta, dok su u nešto većem fokusu investitora dionice HT-a i Dom Holdinga.

Nakon što je veći dio prijepodneva Crobex indeks proveo u blago negativnom području, oko podneva je zabilježio blagi dobitak, i to za 0,06 posto, na 2.296 bodova. Crobex10 bio je u plusu 0,11 posto na 1.276 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je otprilike 7,3 milijuna kuna, što je oko milijun kuna manje nego jučer u ovo doba.

„Imajući u vidu jučerašnji snažniji rast cijena dionica te današnji prilično niski obujam trgovanja, indeksi na domaćem tržištu čini se da nemaju snage za znatnije pomake“, kaže Dalibor Balgač, analitičar odjela Ekonomskih istraživanja u Hypo Alpe Adria banci.

Jučer je Crobex porastao 0,91 posto, a Crobex10 0,85 posto, na 1.274 boda.

Najlikvidnija je dionica HT-a, s prometom od 2,5 milijuna kuna. Cijena joj je skočila 1,4 posto, na 299 kuna.

U proteklih sedam trgovinskih dana cijena te dionice ojačala je 5,7 posto.

„Dionica HT-a posljednjih dana u nešto je većem fokusu investitora na krilima rasta cijena telekomunikacijskih dionica na svjetskim tržištima, koji je bio potaknut najavljenom AT&T-jevom akvizicijom američkog mobilnog poslovanja Deutsche Telekoma“, navodi Balgač.

Među milijunaše, s prometom od 1,16 milijuna kuna, dosad se uvrstila i dionica Dom Holdinga, a cijena joj je ojačala 4,5 posto, na 62,2 kune.

Nadomak milijunskom prometu, sa 900.000 kuna, dionica je Ericssona Nikole Tesle. Cijena joj je blago oslabila, za 0,12 posto, na 1.628 kuna.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙