FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Dionicom HT-a ostvareno više od polovine prometa

Autor: scvi
ZAGREB, 21. ožujka 2011. (Hina) - U najvećem fokusu investitora na Zagrebačkoj burzi danas je dionica HT-a, kojom je ostvareno više od polovine prometa, dok su indeksi u blagom plusu ponajviše zahvaljujući dobitcima na svjetskim burzama.

Crobex indeks bio je oko podneva u plusu 0,05 posto, na 2.261 bodu, a Crobex10 0,26 posto na 1.255 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je otprilike 9 milijuna kuna, što je oko 5 milijuna više nego u petak u ovo doba.

„Uz nešto veći promet nego je uobičajeno za početka tjedna, u najvećem fokusu investitora danas je dionica HT-a. No, na domaćem tržištu nema velikih pomaka, a indeksi su u blago pozitivnom području ponajviše pod utjecajem snažnih dobitaka na svjetskim burzama“, kaže Ivana Hatvalić, direktorica Službe za investicijsko bankarstvo Štedbanke.

Najveći promet ostvaren je dionicom HT-a, i to u visini od 5,2 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 0,46 posto, na 286,25 kuna.

Slijedi dionica Ine, s 1,4 milijuna kuna prometa. Cijena joj stagnira na 4.000 kune.

Po likvidnosti slijedi dionica Ingre, kojom je do podneva ostvareno 320.000 kuna. Poskupjela je gotovo 3 posto na 14 kuna.

U pozitivnoj blokadi, pak, dionica je Sunčanog Hvara, nakon što joj je cijena skočila gotovo 20 posto, na 55,55 kuna.

Na europskim burzama cijene dionica jutros su snažno porasle, a najviše u telekom sektoru nakon što je AT&T najavio akviziciju američkog dijela poslovanja Detusche Telekoma za 39 milijardi dolara.

Londonski Ftse trenutno je na dobitku 1,2 posto, a frankfurtski DAX i pariški CAC gotovo 2 posto. Snažno su porasli i američki terminski indeksi.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙