FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Guverner talijanske središnje banke upozorio na opasnosti krize iz Libije

Autor: vmom
RIM, 28. veljače 2011. (Hina/AFP) - Guverner talijanske središnje banke Mario Draghi, najizgledniji kandidat za čelno mjesto u Europskoj središnjoj banci (ECB), upozorio je tijekom vikenda da bi kriza u Libiji mogla usporiti rast talijanskog gospodarstva.

"Dramatična zbivanja kojima svjedočimo mogla bi potkopati ulaganja u naftnu industriju u tom području i podići cijene energije, uz posljedice na globalni gospodarski rast", kazao je Draghi na jednoj gospodarskoj konferenciji u Veroni.

"Za talijansko gospodarstvo 20-postotni rast cijena nafte srezao bi stopu rasta za pola postotnog boda u tri godine", kazao je.

Cijene nafte na svjetskom tržištu posljednjih dana snažno rastu zbog nepopustljivih zabrinutosti da bi eskalacija nasilja u regiji mogla smanjiti opskrbu.

Italija je toj sjevernoafričkoj zemlji s golemim naftnim resursima, inače bivšoj talijanskoj koloniji, najveći trgovinski partner. Libija također drži udjele u ključnim talijanskim kompanijama, uključujući najveću talijansku banku UniCredit i industrijskog diva Finmeccanicu.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙