FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 21. veljače 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

DUBAI/ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić predao je dvoboj prvoga kola ATP turnira u Dubaiju Ukrajincu Sergeju Bubki u drugom setu kod rezultata 1:6, 1:0. Ljubičić je bio peti nositelj turnira, a predao je zbog ozljede koljena. U Dubaiju je Ljubičić 2005. igrao u finalu. Ukrajinac Bubka (24) je tek 329. tenisač svijeta, a poznatiji je kao sin proslavljenoga skakača s motkom Sergeja Bubke, koji još uvijek drži sve svjetske rekorde u toj atletskoj disciplini.

ZAGREB

Dugogodišnji novinar i urednik u Sportskom programu Hrvatske televizije i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec od danas je glavni je urednik Sportske televizije, novog i prvog specijaliziranog sportskog digitalnog televizijskog programa u Hrvatskoj.

Sportska televizija, kojoj je stopostotni vlasnik i pokretač Hrvatski olimpijski odbor, je zemaljska televizija, koja će biti vidljiva u cijeloj Hrvatskoj, bez ikakvih ograničenja, a s emitiranjem će početi sukladno zakonskim rokovima.

"Sportska televizija je izazov koji se događa jednom u karijeri. Mogućnost da svojim znanjem i iskustvom doprinesem projektu koji će promijeniti sliku hrvatskog sporta, više je od samog posla. Odgovornost pa i zadaća je još veća, zna li se da će Sportska televizija biti prva televizija na svijetu koja je pokrenuta nakon preporuke Međunarodnog olimpijskog odbora da nacionalni olimpijski odbori trebaju imati svoje televizije", istaknuo je Ozmec nakon imenovanja. "Sportska televizija unosi novu živost ne samo u hrvatski sport, već u cjelokupan hrvatski medijski prostor, jer to nije i neće biti samo televizija prijenosa, već televizija sportskih vijesti iz svih hrvatskih sportskih cjelina i cijelog svijeta sporta, s pregršt priča o sportu i oko sporta. Mala, ali ekipa iznimnih profesionalaca i entuzijasta, od trenutka dobivanja koncesije intenzivno radi na oživotvorenju programske sheme, upravo se dogovaraju prvi ugovori o prijenosima, krenula su snimanja prvih emisija i užurbano se radi na više kolosijeka", naglasio je Ozmec.

NYON

Nogometaš Milana Gennaro Gattuso kažnjen je s četiri utakmice neigranja zbog niza nesportskih poteza na utakmici Lige prvaka između Mila i Tottenhama (0:1), objavila je UEFA. Disciplinska komisija iznijela je da je Gattuso dvaput fizički napao pomoćnog trenera Tottenhama Joea Jordana, a i tijekom utakmice je provocoirao igrače gostiju i suca. Gattuso (33) se poslije ispričao Jordanu, a na suspenziju se može žaliti u roku od tri dana.UEFA se nije očitovala o krvničkom startu Francuza Matthieua Flaminia na hrvatskom reprezentativcu Vedrani Ćorluki, zbog koje će reprezentativni branič biti izvan terena mjesec dana.

MANAMA

Velika nagrada Bahreina, prva utrka nove sezone Formule 1, danas je i službeno otkazana zbog nestabilnog sigurnosnog stanja u toj zemlji, priopćili su organizatori.To je i prva otkazana utrka u povijesti Formule 1. Nemiri u Bahreinu se ne smiruju ni nakon šest dana, a dosad su poginule četiri osobe, a više od stotinu je ranjeno. Utrka se trebala održati na stazi u Manami 13. ožujka, a iz Međunarodnog automotobilističkog saveza (FIS) su objavili da je otpala i mogućnost da se Velika nagrada Bahreina održi početkom studenoga. Sezona F1 će tako umjesto 20 imati 19 utrka, a počet će tri tjedna kasnije, Velikom nagradom Australije 27. ožujka u Melbourneu.

ATENA

Više od stotinu huligana demoliralo je sjedište Grčkog nogometnog saveza u atenskom predgrađu Maroussiu, navode grčki mediji. Huligani su prostorije saveza uspjeli demolirati i zapaliti prije negoli je stigla policija koja ih je rastjerala. Iz ministarstva policije navode da nije bilo ozlijeđenih, te da se radi isključivo o nogometnom huliganizmu koji nisu u vezi s masovnim protestima zbog teške ekonomske situacije u zemlji. Napada je sjedište Saveza izvršen je dan nakon najvećeg derbija u kojem je u pireju Olimpiakos svladao Panathinaikos s 2:1. Nakon završetka utakmice pristalice Olimpiakosa su provalili na teren pokušavajući se obračunati s igračima Panathinaikosa.

RIM

Dan nakon što je otišao Claudio Ranieri talijanski prvoligaš Roma našla je novog trenera, ujedno i svog bivšeg igrača Vincenza Montellu. Montella (36) će biti jedan od najmlađih trenera u Seriji A, a Romu će voditi dokraja ove sezone. Bivši napadač, koji je prestao igrati tek prije dvije godine, bio je trener mlađih uzrasta u Romi, a sada će imati tešku zadaću izvući klub iz krize u koju je zapao nakon četiri uzastopna poraza. Montella je u karijeri igrao za Empoli, Genou,Sampdoriju, Fulham i Romu, dok je za talijansku reprezentaciju nastupio u 20 susreta i zabio tri pogotka. Roma sljedećeg tjedna igra uzvrat Lige prvaka kod Šahtara, od kojeg je u prvoj utakmici izgubila s 3:2, dok su u prvenstvu osmi s 16 bodova manje od vodećeg Milana.

ZAGREB

Nakon tvrdnji aktualnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića kako Hrvatskoj zbog događaja na "Štimčevoj skupštini" možda prijeti i isključenje iz kvalifikacija za EP 2012. godine provjerili smo protiv kojih su zemalja i pojedinaca Fifa i Uefa poduzimale određene sankcije. Posljednji koji se našao na udaru Fife bio je izraelski izbornik Luis Fernandez zbog navodnog dugovanja katarskom klubu Al Rayyan kojeg je vodio 2005. godine. Fifa je zatražila od Izraelskog nogometnog saveza momentalnu suspenziju francuskog stručnjaka, no Izraelci su Fernandezu dali rok do 4. ožujka da riješi problem ili će ga suspendirati, a vrlo vjerojatno i uručiti otkaz.U listopadu prošle godine Fifa je suspendirala Nigerijski nogometni savez zbog uplitanja vlade u rad tog saveza. U Nigeriji se protiv članova Izvršnog odbora saveza vodio sudski postupak, glavnom tajniku je nigerijski predsjednik naredio da podnese ostavku, a ministar sporta odredio je koji će klubovi igrati u prvoj ligi. Zabrana je privremeno ukinuta.Sredinom prošle godine pod suspenzijom je bio i Salvador jer je lokalna vlada odbila priznati nove čelne ljude nogometnog saveza te srednjoameričke zemlje, no koncem svibnja zabrana je ukinuta.U studenom 2009. godine Fifa je suspendirala Irak iz međunarodnih natjecanja, jer je nacionalni Olimpijski odbor raspustio Izvršni odbor Iračkog nogometnog saveza (IFA), što je bio rezultat spora oko kontrole nad tim sportom koji je trajao godinu dana. To je bila druga zabrana nastupanja za Irak u 18 mjeseci. Prva je trajala samo tri dana, dok je druga trajala do ožujka prošle godine kada je IFA dobio "potpunu neovisnost". U rujnu iste godine suspendiran je i nogometni savez Bruneje i to jer je Brunejska vlada raspustila nogometni saveza i utemeljila paralelni, čemu se FIFA protivi. Suspenzija još uvijek traje.U kolovozu 2008. godine Fifa je suspendirala Peru iz svih međunarodnih natjecanja zbog sukoba između Peruanskog nogometnog saveza (FPF) i vlade u toj južnoameričkoj državi, no zabrana je ubrzo ukinuta.Neko vrijeme pod suspenzijom su bili Kuvajt i Samoa, također zbog miješanja vlade u izbor nogometnih čelnika, te Kenija zbog kaosa koji je vladao u nacionalnom prvenstvu. Kenijski nogometni savez i tamošnje Udruženje prvoligaša sporili su se u listopadu 2006. godine oko nadležnosti nad prvenstvenim natjecanjem. Tako je u samo dvije godine Kenijski nogometni savez po drugi puta zaradio suspenziju od Fife. Godine 2004. Fifa ih je suspendirala zbog toga što su se kenijske vlasti miješale u poslove Nogometnog saveza

ZAGREB

Brojni strani mediji posvetili su pažnju kaosu koji trenutačno vlada u hrvatskom nogometu. Ne ulazeći u detalje 'dvorskih borbi' u HNS-u mediji su istaknuli kako je hrvatski nogomet podijeljen u dva tabora okupljena oko Vlatka Markovića i Igora Štimca koji tvrde da su legalno izabrani predsjednici HNS-a. Britanska agencija Reuters navodi da su sukobi u HNS-u kulminirali nedjeljnom skupštinom na kojoj je bivši hrvatski reprezentativac Igor Štimac izabran za novog predsjednika saveza. Novinar Reutersa piše kako je na skupštini bilo 25 od 49 članova i kako su svi glasali za bivšeg igrača Derby Countya. Reuters podsjeća da je u prosincu prošle godine održana Izborna skupština na kojoj je Marković pobijedio Štimca 25:24 u glasovima. U izjavi za Reuters glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić tvrdi, suprotno od izjave koju je Marković dao hrvatskim medijima, kako za sada nema prijetnje od sankcija Fife i Uefe. "U ovom trenutku ne prijete nam sankcije. Međutim, dobili smo pismo iz Fife i Uefe koja priznaje rezultate skupštine održane u prosincu," izjavio je Srebrić. Reuters prenosi i Štimćevu tvrdnju kako Fifa i Uefa nemaju jurisdikciju nad cijelim slučajem sve dok se u cijelu priču ne uplete politika što obje nogometne organizacije zabranjuju.

Reutersovu vijest prenijeli su brojni portali među kojima i portal poznatog nogometnog magazina FourFourTwo.

I francuska agencija AFP navodi kako HNS potresa sukob pristaša predsjednika vlatka Markovića i bivšeg hrvatskog reprezentativca Igora Štimca koji je u nedjelju također izabran za predsjednik krovne kuće hrvatskog nogometa.

"Ne želimo posijati sjeme razdora u hrvatskom nogometu. Pozivamo sve ljude iz nogometnog miljea u našoj zemlji da se pridurže toj inicijativi čiji je cilj uvesti red u naš nogomet uz poštivanje zakona," prenosi AFP Štimčevu izjavu nakon izbora.

Francuska nacionalna agencija citira i riječi glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića koji je dan prije izbora novinarima predočio dopis Fife i Uefe u kojem stoji da neće priznati odluke "Štimčeve skupštine".

Eurosport je na svojoj internetskoj stranici objavio vijest kako je Igor Štimac u borbi za prevlast u HNS-u izabran za predsjednika na neobičnoj sjedinici na kojoj je prisustvovalo 25 od 49 članova i to nakon što je u prosincu prošle godine za prvog čovjeka izabran Vlatko Marković. Slovenskog Delo je objavilo tekst pod naslovom "Apsurdi - Hrvati imaju dva 'prava' predsjednika nogometnog saveza". U tekstu se navodi kako dosadašnja vodeća garnitura s Markovićem na čelu smatra "novog predsjednik" nelegitimnim" pritom mašući podrškom Fife i Uefe. O pravno-birokratskom zapletu Delo prenosi i izjavu Igora Štimca koji sada čeka da državne institucije obave svoj posao. "Očekujem da će odluke naše skupštine biti potvrđene u vrlo brzom roku," kazao je Štimac.Zanimljivo, vijest o 'novom' predsjedniku HNS-a objavio je i švedski dvnevnik Helsingborgs Dagblad. U tekstu pod naslovom "Štimac novi predsjednik HNS-a" navodi se kako je bivši hrvatski reprezentativac izabran za novog predsjednika HNS-a, ali i da je na skupštini prisustvovalo samo 25 od 49 članova i kako borba za vlast u hrvatskom nogometu sasvim sigurno nije završila.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙