FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 19. veljače 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MARSEILLE/ZAGREB

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira u Marseilleu svladavši u polufinalu Rusa Mihaila Južnog nakon dvosatne borbe s 6:2, 1:6, 7:5. Čilić je po prvi puta, nakon četiri uzastopna poraza, uspio pobijediti Južnog, a i u Marseilleu je bio na rubu i petog poraza. Rus je u trećem setu vodio 5:3, propustio meč-loptu na Čilićev servis, a potom i servirao za meč. Za Međugorca je plasman u finale Marseille, ujedno i negovo deveto finale u karijeri, znak da se konačno izvukao iz jednogodišnje krize. U finalu Čilić čeka prvoga nositelja Šveđanina Robina Soderlinga. Sa Šveđanniom je Čilić igrao jednom i izgubio lani u Roland Garrosu.

ZAGREB

U susretu osmog kola D skupine rukometne Lige prvaka Croatia osiguranje Zagreb je u Areni slavio protiv rumunjske Constane 34:30 (19:16) i zadržao drugo mjesto u skupini.Premda nije briljirao Zagreb je gotovo rutinski stigao do pobjede protiv rumunjskog sastava koji se tijekom zime pojačao, no očito nedovoljno da bi u Areni iznenadio hrvatskog prvaka. Constanta je u prvom susretu u svojoj dvorani izgubila deset razlike (23:33), no u Zagrebu je pružila daleko bolji otpor.Hrvatsku momčad su do pobjede predvodili Štrlek sa 10 golova pri čemu je tri gola zabio iz sedmeraca, Marić je dodao 6, a Gojun i Valčić po četiri gola. U rumunjskim redovima Toma je zabio 8 od toga tri s linije sedam metara, dok je Buricea zabio pet golova.CO Zagreb trenutačno ima 12 bodova, bod manje od vodećeg Ciudad Reala kojeg u nedjelju očekuje gostovanje kod Flensburga koji se nalazi na trećem mjestu sa 10 bodova.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Austrijska skijašica Marlies Schild osvojila je zlatnu medalju u današnjem slalomu Svjetskog prvenstva u Garmisch-Partenkirchenu. Srebro je pripalo njenoj sunarodnjakinji Kathrin Zettel (+0,34), a bronca Šveđanki Mariji Pietila-Holmner (+0,65). Naša najbolja skijašica Ana Jelušić, koja je nakon prve vožnje bila 24., u drugoj je utrci imala osmo vrijeme, te je na kraju završila na 17. mjestu (+3,65).

U nedjelju, posljednjeg dana natjecanja u Garmisch-Partenkirchenu, vozi se muški slalom u kojem je Ivica Kostelić jedan od glavnih favorita za naslov.

LONDON

Nogometaši Evertona izborili su plasman u osminu finala engleskog FA kupa nakon što su u ponovoljenom susretu četvrtog kola na stadionu Stamford Bridge boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Chelsea 4:3.Utakmica je u regularnom dijelu završila bez golova, dok su u produžetku oba sastava postigla po jedan gol. Domaćin je poveo golom Franka Lamparda u 104. minuti, a izjednačio je Leighton Baines u posljednjim trenucima produžetka golom iz slobodnog udarca sa 20 metara.Prilikom izvođenja jedanaesteraca za Chelsea su zabili golove Lampard, Drogba i Essien, Anelkin udarac je Tim Howard obranio, dok je Ashley Cole prebacio vrata. Za goste precizni su bili Jagielka, Arteta, Heitinga i Neville, dok je Bainsov udarac obranio Cech.

Everton će u osmini finala igrati protiv Readinga.

KOLN

Španjolski nogometni velikan Barcelona proglašen je najboljim klubom posljednjeg desetljeća u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) iz Kolna, dok je od hrvatskih klubova najbolje rangiran Dinamo na 79. mjestu.Katalonci su u XXI. stoljeću između ostalog osvojili dva naslova europskog prvaka, te dvije titule španjolskog prvaka. Za odabranike Pepe Guardiole najbolja je bila sezona 2008/09. tijekom koje su osvojili šest trofeja - Ligu prvaka, Primeru, Kup Kralja, europski i španjolski Superkup, te svjetsko klupsko prvenstvo.Iza Barce su tri engleska velikna - Manchester United, Liverpool i Arsenal. Od hrvatskih klubova najbolje je rangiran Dinamo na 79. mjestu. Hajduk je na 173. mjestu, Varaždin je na 332. poziciji, a Slaven Belupo na 431. mjestu.

DUBAI

U finalu WTA turnira u Dubaiju igrat će prva tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki i Ruskinja Svetlana Kuznjecova. Caroline Wozniacki je povratak na prvo mjesto WTA ljestvice proslavila pobjedom nad Srpkinjom Jelenom Jankovićem s 7:5, 6:3, dok je Kuznjecova bila bolja od Talijanke Flavije Pennette 6:4, 6:4.

PULA

U posljednjem pripremnom susretu uoči početka drugog dijela sezone Dinamo je u Puli pred 4.000 gledatelja na stadionu Aldo Drosina pobijedio Istru 1961 4:3 (1:2).Domaćin je nakon prvog poluvremena vodio 2:1, no "modri" su u nastavku utakmice preokenuli rezultat i stigli do pobjede. Golove za Dinamo zabili su Badelj (38, 74-11m), Palić (78) i Kramarić (82), dok su strijelci za Istru bili Tepurić (18), Stranatić (31) i Šehić (90-11m).Bio je to prvi nastup Istre na novom stadionu, nakon što je "Drosinu" 9. veljače otvorila hrvatska reprezentacija utakmicom protiv Češke.

MADRID

U prvoj utakmici 24. kola španjolske Primere Valencija i Sporting Gijon su na Mestalli odigrali bez zgoditaka 0:0. Valencija je ostala treća s 48 bodova, tri više od Villareala, koji u nedjelju dočekuje Malagu. Sporting je 15. s 24 boda, tri boda više od zone ispadanja.

MANCHESTER

Nogometaši Manchester Uniteda plasirali su se u četvrtfinale FA Kupa svladavši na Old Traffordu teškom mukom petoligaša Crawley Towna s 1:0. Jedini zgoditak postigao je Wes Brown u 28. minuti, a igrači ManU-a su se pošteno namučili sačuvati to vodstvo. Napadač Crawleya Richard Brodie u zadnjih je dvadesetak minuta promašio izgledne prilike za senzaciju, a maleni klub, koji je u prošlom kolu izbacio Newcastlea, propustio je mogućnost da postane prvi petoligaš u četvrtfinalu FA Kupa nakon 97 godina.

Manchester United je inače rekorder s 12 naslova u kupu.

MAINZ

U susretu 23. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayern je na gostovanju pobijedio Mainz 3:1 i popeo se drugo mjesto Bundeslige.Golove za Bavarce zabili su Bastian Schweinsteiger (9), Thomas Müller (50) i Mario Gomez (77), dok je Sami Allagui (84) tek ublažio poraz Mainza. Danijel Pranjić je odigrao cijeli susret za Bayern, dok je Petar Slišković za Mainz igrao do 55. minute. Ivica Olić i dalje je izvan stroja zbog ozljede koljena.HSV je na HSH Nordbank Areni pobijedio Werder 4:0, a prvi pogodak postigao je hrvatski reprezentativac Mladen Petrić u 42. minuti.Golove za HSV zabili su i Jose Paolo Guerrero (64, 79) i Änis Ben-Hatira (87). Petrić je za HSV odigrao cijeli susret.Lider prvenstva Borussia Dortmund bez većih problema je pobijedio St Pauli 2:0, a strijelci su bili Lucas Barrios (39) i Ralph Gunesch (49-autogol).Kaiserslautern je na gostovanju kod Hannovera izgubio 0:3. Srđan Lakić je za poraženi sastav igrao cijeli susret, dok je Ivo Iličević igrao do 74. minute.Poraz je upisao i Wolfsburg kod Freiburga 1:2. Mario Mandžukić nije nastupio za goste zbog ozljede. Hoffenheim i Koln su odigrali bez pobjednika, 1:1. Josip Šimunić nije ulazio u momčad Hoffenheima, Mate Jajalo je za Koln odigrao zadnje četiri minute, dok je Miro Varvodić utakmicu pratio s gostujuće klupe.Na ljestvici vodi Borussia Dortmund sa 55 bodova, dok Bayern i Bayer imaju po 42 boda.

REZULTATI:

Mainz - Bayern 1:3 (Allagui 84 / Schweinsteiger 9, Müller 50, Gomez 77)

Borussia D. - St Pauli 2:0 (Barrios 39, Gunesch 49-autogol)

Hoffenheim - Koln 1:1 (Novaković 48-autogol / Mohamad (69)

Freiburg - Wolfsburg 2:1 (Reisinger 43, Cissé 70 / Helmes 28)

Hannover - Kaiserslautern 3:0 (Schlaudraff 17,57, Abdellaoue 45)

HSV - Werder 4:0 (Petrić 42, Guerrero 64,79, Ben-Hatira 87)

U petak:

Nurnberg - Eintracht 3:0 (Schieber 67, Mak 87, Cohen 90)

U nedjelju: Bayer Leverkusen - Stuttgart, Borussia Mönchengladbach - Schalke

RIM

U prvoj utakmici 26. kola Talijanske lige Bologna je kod kuće svladala Palermo s 1:0 pogotkom Danielea Paponija u 90. minuti. Palermo je od 58. minute igrao bez isključenoga Garcije. Bologna je pobjedom došla na 12. mjesto s 32 boda i vrlo je blizu ostanku, dok je Palermo ostao sedmi s 40 bodova. Klub iz Bologne je ranije kažnjen s oduzimanjem tri boda zbog neplaćanja igrača.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙