FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 30. siječnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

U Vilniusu je danas obavljen ždrijeb skupina Europskog košarkaškog prvenstva koje će se od 31. kolovoza do 18. rujna ove godine održati u Litvi.Na prvenstvu će po prvi put nastupiti 24 reprezentacije koje su podijeljene u četiri skupine po šest. Hrvatska će igrati u skupini C zajedno s Grčkom, Crnom Gorom, Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom i jednom od reprezentacija koje će se probiti kroz kvalifikacije.Prvenstvo će se igrati u šest gradova (Kaunasu, Vilniusu, Šiauliaiju, Panevežysu, Klaipedu i Alytusu), a u drugi krug natjecanja plasirat će se po tri reprezentacije iz svake skupine. Naslov prvaka brani Španjolska.

SKUPINA A: Španjolska, Turska, Litva, Velika Britanija, Poljska, kvalifikant 2

SKUPINA B: Srbija, Francuska, Njemačka, Izrael, Italija, Latvija

SKUPINA C: Grčka, HRVATSKA, Crna Goras, Makedonija, Bosna i Hercegovina, kvalifikant 1

SKUPINA D: Slovenija, Rusija, Belgija, Gruzija, Bugarska, Ukrajina

CHAMONIX

Vodeći skijaš Svjetskog kupa Ivica Kostelić pobijedio je danas u super-kombinaciji u Chamonixu, i to mu je 7. pobjeda ove sezone i 18. u karijeri. Također, uzeo je naslov najboljeg kombinatorca, budući da ima nedostižnu prednost uoči posljednje super-kombinacije u Banskom. Uspjeh je upotpunio Natko Zrnčić Dim, koji je osvojio drugo mjesto (+0,51), što mu je najbolji plasman ove sezone. Treće mjesto pripalo je Norvežaninu Akselu Lundu Svindalu (+0,53). Kostelić je nakon spusta bio tek na 24. mjestu sa 2 sekunde i 42 stotinke zaostatka za Svindalom, ali je odlično odvozio slalom i uspio je doći do nove pobjede. Dobre nastupe ostvarili su i Dalibor Šamšal te Tin Široki. Šamšal je završio na 25. mjestu (+4,95), a Tin Široki na 29. poziciji (+7,11). U ukupnom poretku Kostelić vodi sa 1178 bodova, a slijede Švicarci Silvan Zurbriggen sa 703, te Didier Cuche sa 673 boda. To znači da Kostelić ima 475 bodova više od Zurbriggena. Koliko je Kostelić blizu osvajanja Svjetskog kupa najbolje govore podaci o posljednja dva pobjednika. Prošle sezone Švicarac Carlo Janka osvojio je veliki kristalni globus sa 1197 bodova, a Kosteliću do te brojke nedostaje još samo 19 bodova. Sezonu ranije Svindal je slavio sa 1009 bodova, a Kostelić ga je već sada pretekao za 169 bodova.

MELBOURNE

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je danas grand slam turnir Australian Open, pobijedivši u finalu nakon 2 sata i 39 minuta igre Britanca Andyja Murrayja sa 6-4, 6-2, 6-3. Đokoviću je to drugi osvojeni grand slam turnir u karijeri. Prvog je također osvojio u Melbourneu 2008. godine. Andy Murray, pak, nije uspio ispuniti nadanja Britanaca da će nakon 75 godina napokon dobiti tenisača koji se može pohvaliti grand slam naslovom. Posljednji koji je to ostvario bio je Fred Perry davne 1936. godine. Murray je i prošle godine zaustavljen u finalu Australian Opena, a tada je od njega bio bolji Roger Federer.Finale:

Novak Đoković (SRB/3) - Andy Murray (VB/5) 6-4, 6-2, 6-3

MALMO

Rukometna reprezentacija Francuske obranila je naslov svjetskog prvaka nakon što je u finalnom susretu SP-a u Švedskoj nakon produžetaka pobijedila Dansku 37:35 (31:31, 15:12).Francuzima je to ukupno četvrta svjetska titula čime su se izjednačili sa Švedskom i Rumunjskom koje također imaju po četiri naslova. Francuzi su bili najbolji i prije dvije godine u Hrvatskoj, te 2001. u svojoj domovini i 1995. na Islandu. U svojoj riznici trofeja imaju i olimpijsko zlato (2008), te dva europska naslova (2006, 2010).U susretu za treće mjesto Španjolska je pobijedila Švedsku 24:23 (11:11). Španjolcima je to druga medalja na svjetskim prvenstvima nakon što su 2005. godine u Tunisu bili zlatni. Korak do medalje bili su i na SP-u 2003. i 1999. godine kada su bili četvrti.Švedska je najuspješnija reprezentacija u povijesti svjetskih prvenstava sa 11 medalja pri čemu četiri zlata, no zadnju medalju je osvojila 1999. godine u Egiptu kada je bila najbolja.

ZAGREB

Hrvatski klubovi Zagreb i Cibona poraženi su u susretima 19. kola regionalne NLB lige.

Zagreb je u svojoj dvorani u derbiju kola poražen od beogradskog Partizana s 77:69 (41:35), te su ostali 11 pobjeda i 8 poraza, dok je Partizan na čelu s omjerom 12:7. Kod Zagreba su najviše koševa dali Žorić (30) i Kasun (17), a kod Partizana Jerrels (14) i Katić (14). Cibona je poražena u Češkoj u Nymburku s 76:69 (38:38), te je ostala pri dnu lige s omjerom 8:11. Kod Cibone su najučinkovitiji bili Radošević (16), Vrbanc (12) i Giriček (11), dok su domaćine predvodili Simmons (18) i Nissim (12).

ZAGREB

Roko Karanušić je ostao jedini hrvatski tenisač u kvalifikacijama ATP turnira PBZ Zagreb Indoors, a za ulazak u glavni turnir borit će se u ponedjeljak s Amerikancem Alexom Bogomolovim. Karanušić je u 3. kolu kvalifikacija svladao Rusa Andreja Kumancova s 7:6 (5), 6:3, a ako prođe, biti će sedmi hrvatski tenisač u glavnom turniru. U 2. kolu je poražen Marko Mijačević od Srbina Dušana Lajovića s 6:2, 6:2, te Kristijan Mesaroš, koji je izgubio 6:4, 6:4 od Slovenca Aljaža Bedenea.

RIM

U derbiju 22. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na San Siru pobijedio Palermo 3:2 nakon što je gubio 0:2 nakon prvog poluvremena.Junak utakmice bio je Giampaolo Pazzini koji je u prvom nastupu za Inter nakon što je prošlog tjedna stigao iz Sampdorije, postigao dva gola i izborio jedanaesterac. Za razliku od Pazzinija koji će po dobrome pamtiti prvi nastup u dresu talijanskog prvaka, veznjak Palerma Javier Pastore je postao tragičar utakmice. Kod vodstva Palerma 2:0 uzdrmao je vratnicu, a kod rezultata 2:1 je promašio jedanaesterac.Pazzini je golove zabio u 56. i 73. minuti, a među Interove strijelce upisao se i Samuel Eto'o iz kaznenog udarca u 76. minuti. Strijelci za Palermo bili su Fabrizio Miccoli (5) i Antonio Nocerino (36).Jedanaesterac je promašio i napadač Cesene naš Igor Budan u susretu protiv Leccea (1:1). Budan je zapucao kazneni udarac u 82. minuti pri vodstvu domaćina 1:0. Međutim, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Cesenu je spasio Erjon Bogdani postigavši izjednačujući gol.Napoli je deklasirao Sampdoriju 4:0, a golove su zabili Edinson Cavani (16, 45-11m, 56) i Marek Hamsik (48).Utakmica između Bologne i Rome prekinuta je u 18. minuti zbog jakog snijega.Na ljestvici vodi Milan sa 47 bodova, Napoli je na drugom mjestu s četiri boda manje, Lazio je treći sa 40, a Inter i Roma imaju po 38 bodova.

REZULTATI:

Bologna - AS Roma 0:0 (prekinuto)

Brescia - Chievo 0:3 (Pellissier 45+1,90+4, Mandelli 47)

Cagliari - Bari 2:1 ( Matri 8,12 / Chuka 14)

Genoa - Parma 3:1 (Palacio 16-11, Paletta 44-autogol, Kaladze 45 / Crespo 32)

Inter - Palermo 3:2 (Pazzini 57,73, Eto'o 76-11m / Miccoli 5, Nocerino 36)

Lecce - Cesena 1:1 (Corvia 11 / Bogdani 90+3)

Napoli - Sampdoria 4:0 (Cavani 16,45-11m,57, Hamsik 48)

Večeras: Juventus - Udinese

Igrano u subotu:

Catania - Milan 0:2 (Robinho 58, Ibrahimović 85)

Lazio - Fiorentina 2:0 (Libor Kozak 69-11m,73)

BARCELONA

Pobjedom na gostovanju kod Herculesa nogometaši Barcelone ostvarili su 15. uzastopnu pobjedu u Primeri čime su izjednačili 50 godina star rekord Real Madrida. "Kraljevski klub" je 15. pobjeda nanizao u sezoni 1960/61 predvođen sjajnim Alfredom di Stefanom."Velika je stvar što smo dostigli rekord Reala iz doba kada je madridski klub predvodio slavni Di Stefano. Moji igrači mogu biti ponosni na taj doseg," kazao je Barcelonin strateg Pepe Guardiola. Barca je pobjednički niz započela 16. listopada protiv Valencije, a u 15 susreta je zabila 57 golova i primila svega šest golova. Osim što su izjednačili rekord Primere, odabranici Guardiole postavili su i novi klupski rekord. Do sada su 14 pobjeda imali samo dva puta. Ove sezone, te 2005/06 kada je Barcu vodio Frank Rijkaard.

MALMO

Hrvatski reprezentativac i član njemačkog Gummersbacha Vedran Zrnić uvršten je u najbolju momčad svjetskog rukometnog prvenstva u Švedskoj. Najbolji hrvatski strijelac u Švedskoj proglašen je najboljim desnim krilom prvenstva.Za najboljeg, MVP igrača prvenstva proglašen je Nikola Karabatić, no zanimljivo nije uvršten u najbolju momčad prvenstva. Prvi strijelac turnira je Danac Mikkel Hansen sa 68 golova.U momčadi prvenstva su francuski vratar Thierry Omeyer, kružni napadač francuske vrste Bertrand Gille, na desnom krilu je Norvežanin Harvard Tvedten, lijevo je naš Zrnić, dok vanjske pozicije zauzimaju Danac Mikkel Hansen, Šveđanin Dalibor Doder, te Islanđanin Alexander Petersson.

GLASGOW

Nogometaši Glasgow Rangersa plasirali su se u finale Škotskog Liga-kupa pobjedom u polufinalu nad Motherwellom od 2:1. Za pobjednički pogodak Rangersa u 78. minuti Stevenu Naismithu je asistirao hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić, koji se postupno vraća u formu nakon poduže stanke zbog ozljede. U velikom finalu 20. ožujka Rangersi će igrati protiv najvećih suparnika Celtica.

LONDON

Nogometaši Fulhama izborili su plasman u osminu finala FA Kupa nakon što su na Craven Cottageu deklasirali gradskog suparnika Tottenham 4:0.Za Tottenham su problemi počeli već u 11. minuti kada je Alan Hutton skrivio jedanaesterac kojeg je sigurno realizirao Danny Murphy. Tri minute kasnije kazneni udarac je skrivio i kapetan Spursa Michael Dawson koji je 'nagrađen' crvenim kartonom, a Murphy je ponovo bio siguran. Očajno izdanje Tottenhama u 23. minuti je kaznio Brede Hangeland povećavši prednost domaćina na 3:0. U drugom poluvremenu pobjedu Fulhama potvrdio je Moussa Dembele (45). Za Tottenham je cijeli susret odigrao Luka Modrić, dok ostatak hrvatskog društva u 'Crotenhamu' nije nastupio. Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka susret su gledali s klupe za pričuve, dok Stipe Pletikosa nije konkurirao za sastav. U sastavu Spursa nije bilo niti napadača Robbiea Keanea koji je posuđen West Hamu.U osminu finala je prošao i Arsenal, dok se Manchester City spasio ispadanja od trećeligaša Notts Countya. Arsenal je kod kuće ugostio trećeligaša Huddersfield Town, kojeg su uspjeli izbaciti tek pogotkom Cesca Fabregasa iz kaznenog udarca šest minuta prije kraja za konačnih 2:1. Arsenal je poveo autozgoditkom Clarkea (23), a potom su ostali bez isključenoga Squillacia (42). Trećeligaš je uspio poravnati na 1:1 preko Leea (68), no "topnici" su i s igračem manje ipak došli do prolaza.

Trećeligaš Notts County, kojeg vodi bivši igrač Manchester Uniteda Paul Ince, vodio je protiv Manchester Citya sve do 82. minute, kada je Edin Džeko spasio City i osigurao novu utakmicu.

Stoke City je pogotkom Hutha u 81. minuti izbacio u gostima Wolverhampton, za koji je Milijaš u sudačkoj nadoknadi promašio penal. West Ham United je prošao pobjedom kod kuće protiv Nottingham Foresta od 3:2.

REZULTATI:

Fulham - Tottenham Hotspur 4:0

West Ham - Nottingham Forest (II) 3:2

Notts County (III) - Manchester City 1:1

Wolverhampton - Stoke City 0:1

Arsenal - Huddersfield Town (III) 2:1

BERLIN

Rezultati susreta 20. kola Njemačke Bundeslige:

Stuttgart 0

Freiburg 1 Flum (24)

Eintracht Frankfurtt 0

Borussia Mönchengladbach 1 De Camargo (84)

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙