FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 17. siječnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MALMOE/ZAGREB

U dvoboju 3. kola C skupine Svjetskog rukometnog prvenstva reprezentacija Hrvatske je u Malmoeu pobijedila Australiju s 42:15 (19:9) i nakon tri kola ima sve tri pobjede.Izabranici Slavka Goluže su očekivano lako dobili Australce, najslabiju momčad na prvenstvu čiji su igrači sami platili put i smještaj u Švedskoj. Utakmica je bila samo jači trening uoči odlučnih dvoboja sa Srbima i Dancima, a najbolja vijest, osim uvjerljive pobjede, jest i nastup ozlijeđenog Domagoja Duvnjaka, koji je igrao petnaestak minuta. Utakmicu s nejakim Australcima najbolje su iskoristili Željko Musa s osam pogodaka, te Jerko Matulić i Denis Buntić, koji su dali po sedam zgoditaka. Iako je Hrvatska pobijedila s 27 razlike, ipak nije oboren rekord star deset godina, a postignut na utakmici sa SAD-om (+29). Hrvatska nakon tri kola ima šest bodova, a u srijedu je očekuje utakmica protiv Srbije s početkom u 18 sati.

SPLIT

Trener Hajduka Goran Vučević je ocjenio da je 34 nogometaša, koliko ih se pojavilo na današnjoj prozivci uoči priprema za proljetni dio sezone, previše, te je najavio da će napraviti selekciju igračkog kadra."Hajduk je uvijek magnet za javnost i naše navijače te u ovoj godini kada klub slavi 100-tu godišnjicu postojanja nemamo pravo na loše rezultate", izjavio je Vučević. On je dodao da će od 34 nogometaša odabrati one s kojima će Hajduk "do zadnje kapi znoja" ići u utrku s Dinamom za osvajanje titule prvaka Hrvatske. Prema njegovim riječima na skorašnji odlazak Hajduka na pripreme u Tursku povest će samo dvadesetak nogometaša, tri vratara i neke od juniora.

ZAGREB/MELBOURNE

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u drugo kolo prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena nakon pobjede nad svojim reprezentativnim Davis Cup suigračem Ivanom Karlovićem sa 6-4, 3-6, 6-7 (5/7), 6-4, 6-4 . Dodig je pobijedio nakon tri sata izjednačenog meča u kojem je Karlović, inače 71. igrač sa ATP ljestvice, nakon tie-breaka u trećem setu poveo sa 2:1, ali su sljedeća dva seta pripala 81. igraču svijeta Dodigu.

U drugom kolu Dodiga čeka treći nositelj Srbin Novak Đoković koji je lako u tri seta pobijedio Španjolca Marcela Granollersa sa 6-1, 6-3, 6-1.

MELBOURNE/ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u drugo kolo uvodnog Grand Slam turnira sezone Australian Opena nakon što je pobijedio Australca Petera Luczaka 6:3, 6:3, 7:6 (2).Ljubičić je dominirao protiv 148. tenisača svijeta i njegova pobjeda niti jednog trenutka nije bila upitna. "Ljubo" je bio bolji u svim segmentima igre, imao je 19 as servisa, 57 winnera, te čak 12 break lopti od kojih je tri iskoristio. Hrvatski tenisač je u prvom setu iskoristio jednu od četiri break prigode, dok je u drugom setu imao šest prilika za obrat, a iskoristio je dvije. Treći set je bio je najneizvjesniji. Ljubičić je imao dvije brak lopte, no niti jednu nije iskroistio, pa je pobjednik seta dobiven u trinaestoj igri. Ljubičić je odmah napravio mini-break, a potom i za 5:2, nakon čega je mirno priveo set, a time i meč kraju.U drugom kolu Ljubičića očekuje Francuz Benoit Paire, 145. igrača svijeta s kojim se do sada nije susretao.

BARCELONA

Stoper Barcelone Gabriel Milito ipak ostaje u španjolskom prvaku, iako se nagađalo da bi mogao otići na posudbu u neki od engleskih ili talijanskih klubova. Sportski direktor Barce Andoni Zubizarreta izjavio je kako se je trener Pep Guardiola predomislio, te da želi zadržati Gabriela Milita. Argentinski nogometaš rijetko dobija priliku u katalonskom klubu i želio je promijeniti sredinu kako bi očuvao svoj status u reprezentaciji "gauča".

MELBOURNE

Rezultati teniskog grand slam turnira Australian Opena:

TENISAČI, 1. kolo -

Novak Đoković (SRB/3) - Marcel Granollers (Špa) 6-1, 6-3, 6-1

Gilles Simon (FRA) - Lu Yen-Hsun (Tajvan) 6-7 (3), 6-2, 6-4, 6-2

TENISAČICE, 1. kolo -

Anne Keothavong (VB) - Arina Rodionova (RUS) 7-5, 6-4

DOHA

Nogometaši Japana i Jordana plasirali su se u četvrtfinale Azijskoga prvenstva iz skupine B koja se igrala u katarskoj Dohi.

Japan je potvrdio prvo mjesto s visokom pobjedom od 5:0 nad Saudijskom Arabijom, koja prvenstvo završava bez ijednoga boda. Japance su ka laganoj pobjedi odveli Shinji Okazaka (8, 13, 80.) i Ryoichi Maeda (19, 51), iako im nije igrao najbolji igrač Keizuke Honda koji je ozlijeđen. U četrvtfinalu Japan ide na domaćina Katara. Saudijci su već nakon prvoga poraza od Sirije smijenili izbornika Portugalca Peseiru, a ovo im je najgori učinak na azijskim prvenstvima u povijesti. U odlučnom dvoboju za drugo mjesto i susjedskom derbiju Jordan je s 2:1 pobijedio Siriju i po drugi puta u povijesti ušao u četvrtfinale. Sirijci su poveli zgoditkom Mohameda Al Zena (15), ali su Jordanci u nastavku preko Alia Diaba (30-autogol) i Odai Al Saifija (59) došli do pobjede koja ih vodi u četvrtfinale gdje će igrati s Uzbekistanom.

LONDON

Branič londonskoga Arsenalu Thomas Vermaelen u utorak će u Švedskoj obaviti operaciju Ahilove tetive, te je njegov nastup u utakmicama Lige prvaka protiv Barcelone 16. veljače i 8. ožujka upitan. Belgijanac Vermaelen se ozlijedio još u kolovozu i to na utakmici reprezentacije, a ono što se isprva činilo kao lakša ozljeda zakompliciralo se u potpunosti i sada je potrebna operacija. U Arsenalu vjeruju da će operacija u Švedskoj ukloniti sve bolove, te da će Belgijanac biti spreman za Barcelonu. Vermaelen je bio uvjerljivo najbolji branič Arsenala prošle sezone, kada je postigao i nekoliko pogodaka.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙