FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 23. siječnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

KITZBUEHEL/ZAGREB

Ivica Kostelić zauzima prvo mjesto nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa u austrijskom Kitzbuehelu, dok je njegov najveći konkurent za pobjedu u ukupnom poretku Norvežanin Aksel Lund Svindal ostao bez bodova. Kostelić je sjajno odradio prvu vožnju u Kitzbuehelu, za njega zasigurno najvažniju utrku sezone, jer se današnji slalom boduje i za klasičnu kombinaciju s jučerašnjim spustom, pa je najbolji sportaš Hrvatske u velikoj prilici da osvoji čak 200 bodova i dodatno učvrsti vodstvo u ukupnom poretku. Zagrepčanin je startao kao prvi i s preciznom vožnjom zabilježio najbrže vrijeme s 26 stotinki bržim vremenom od sljemenskoga pobjednika Šveđanina Andrea Myhrera, dok trećeplasirani Austraijanac Reinfried Herbst zaostaje 30 stotinki. Drugoplasirani u ukupnom poretku Norvežanin Aksel Lund Svindal i najozbiljniji konkurent za pobjedu u kombinaciji Amerikanac Bode Miller nisu završili prvu vožnju. Natko Zrnčić Dim je s visokim startnim brojem doskijao do 44. mjesta s zaostatkom od 2.84 sekunde, Dalibor Šamšal je bio 50. (+3.17), dok je Tin Široki 70. s zaostatkom od 7.56 sekundi, ali je on i jedini u konkurenciji za bodove u kombinaciji. Druga vožnja je na rasporedu u 13.30 sati.

MELBOURNE

Talijanka Francesca Schiavone i Ruskinja Svetlana Kuznjecova odigrale su najuzbudljiviji dvoboj 4. kola Grand Slam turnira Australian Open u Melbourneu, a nakraju je maratonski dvoboj pripao Talijanki koja je treći set dobila s 16:14. Dvoboj je trajao čak četiri sata i 44 minute, što je najduži meč tenisačica u povijesti Grand Slam turnira. Dosad su taj rekord držale Barbora Zahlavova-Strycova i Regina Kulikova, koje su lani također na Australian Openu igrale četiri sata i 19 minuta. Schiavone je u trećem setu spasila čak šest-meč lopti, a Kuznjecova dvije. Iznenađenje je napravila i Nijemica Andrea Petkovic koja je u dva seta izbacila Ruskinju Mariju Šarapovu. Roger Federer i Novak Đoković, te Caroline Wozniacki lako su prošli dalje, a samo je Federer izgubio set protiv Tommyja Robreda, no to nije zaustavilo Švicarca da se plasira u svoje 27. četvrtfinale na Grand Slam turnirima, čime se izjednačio s Jimmyem Connorsom."Tommy me je namučio, njegov forehand mi je i u prošlosti zadavao dosta problema", kazao je Federer, koji će u četvrtfinalu igrati s boljim iz dvoboja Stanislasa Wawrinke i Andyja Roddicka.Trei nositelj Đoković je bez ikakvih problema u tri seta i samo s 7 izgubljenih gemova prošao Španjolca Nicolasa Almagra, koji je ranije svladao Ivana Ljubičića. Srbin će se za polufinale boriti s Čehom Tomašem Berdychom, koji je sjajnu formu potvrdio pobjedom nad Fernandom Verdascom u tri seta. U muškom dijelu ovo zasigurno nije bio dan Španjolaca, te je šteta što Marin Čilić nije danas igrao s Rafaelom Nadalom. Prva tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki je s 6:3, 6:4 prošla Latvijku Anastasiju Sevastovu, dok je Kineskinja Li Na puno lakše od očekivanog dobila Viktoriju Azarenku s 6:3, 6:3.

TENISAČI

Novak Đoković (Srb/3) - Nicolas Almagro (Špa/14) 6:3, 6:4, 6:0;

Tomaš Berydch (Češ/6) - Fernando Verdasco (Špa/9) 6:4, 6:2, 6:3;

Roger Federer (Švi/1) - Tommy Robredo (Špa) 6:3, 3:6, 6:3, 6:2;

TENISAČICE

Caroline Wozniacki (Dan/1) - Anastasija Sevastova (Lat) 6:3, 6:4;

Li Na (Kina/9) - Viktorija Azarenka (Blr/8) 6:3, 6:3.

Francesca Schiavone (ITA/6) - Svetlana Kuznjecova (RUS/23) 6:4, 1:6, 16:14

Andrea Petkovic (Njem/30) - Maria Šarapova (Rus/14) 6:2,6:3

ZAGREB

U 8. kolu regionalne Jadranske lige vaterpolisti Mladosti su u zagrebu slavili protiv Budve s 15:10, dok su u hrvatskom derbiju u Dubrovniku Jug i Primorje odigrali 9:9.

JUG DUBROVNIK - PRIMORJE 9:9

MLADOST - BUDVA 15:10

PRIMORAC - CATTARO 9:6

POŠK - JADRAN ST 4:9

JADRAN HN - MORNAR 13:9

KOPER - ŠIBENIK 11:7

Slobodan je bio Medveščak.

Na ljestvici vodi Primorje s 22 boda, Budva je druga s 16, Primorac i Mladost imaju po 15 bodova, Jug 14, Mornar 13, Jadran (HN) 11, dok Medveščak, Cattaro i Jadran (ST) imaju po 7 bodova. Na dnu ljestvice su Koper sa šest bodova, Šibenik s 5, te POŠK koji ima dva boda.

LENS

U odgođenom susretu 18. kola francuskog nogometnog prvenstva Lens je na stadionu Felix-Bollaert pobijedio Caen 2:0, a golove su postigli Adil Hermach (20) i Toifilou Maoulida (55). Na domaćim vratima branio je vratar hrvatske reprezentacije Vedran Runje.Ovom pobjedom Lens je pobjegao iz zone ispadanja i trenutačno se nalazi na 17. mjestu le Championnata sa 22 boda. Boda manje ima Caen koji je na 18. mjestu koje vodi u niži rang natjecanja. Posljednja dva mjesta drže Monaco (20) i Arles (8). U vodstvu je Lille sa 38 bodova.

MALMO

U posljednjem susretu prvog kola skupine II drugog kruga svjetskog rukometnog prvenstva reprezentacija Danske je u Malmou pobijedila Poljsku 28.27 (15:9) i sasvim se približila plasmanu u polufinale.Dance su do šeste uzastopne pobjede na prvenstvu predvodili su Hans Lindberg sa šest, te Mikkel Hansen sa pet golova, dok su najefikasniji igrači u poljskim redovima bili Tomasz Tluczynski i Mariusz Jurkiewicz sa po šest golova.Nakon prvog kola drugog kruga na ljestvici vodi Danska sa šest bodova, Švedska ima četiri boda, a Hrvatska tri boda. Poljska je ostala na dva boda, koliko ima i Argentina, dok je Srbija na začelju s jednim bodom.U susretima drugog kola sastaju se Hrvatska - Švedska, Argentina - Danska i Poljska - Srbija.

MADRID

Nogometaši Barcelone nastavili su s nizom pobjeda svladavši u 20. kolu na Nou Campu Racing Santander s 3:0. Pogotke su za Barcelonu dali Pedro (2), Lionel Messi (33pen) i Andres Iniesta (56). Messi je na ovoj utakmici postigao zgoditak i to mu je 19. u Primeri ove sezone, te za Cristianom Ronaldom zaostaje tri pogotka. Barcelona sada ima sedam bodova više od Reala, koji u nedjelju dočekuje Mallorcu.

RIM

Rezultati susreta 21. kola talijanskog nogometnog prvenstva:

Roma - Cagliari 3:0 (Totti 22-11m, Perrotta 70, Menez 90+2)

Parma - Catanija 2:0 (Candreva 56, Giovinco 62)

Palermo - Brescia 1:0 (Cesare Bovo 87)

MADRID

U dvoboju 20. kola Španjolske Primere Valencia je na Mestalli u iznimno uzbudljivom dvoboju slavila protiv Malage s 4:3.

Malaga je povela u 10. minuti pogotkom Salomona Rondona, da bi u 15. bio isključen njihov igrač Martin Demichelis, a Juan Mata iz kaznenog udarca izjednačio. Malaga se na predaje, pa Rondon u 23. minuti ponovno donosi prednost za goste. U drugom dijelu Roberto Soldado (53) ponovno poravnava rezultat, a kada je u 65. minuti Malaga ostala s devet igrača zbog isključenja Heldera Rosarija, a Ever Banega dvoje minute kasnije postigao treći zgoditak za Malagu činilo se da je sve gotovo. No, gosti se predaju, Julio Baptista (79) izjednačuje, da bi dramu okončao Aduriz pogotkom u 90. minuti za tri boda Valencije, koja je treća na ljestvici.

Malaga je 16., ali ako budu ovako igrali sigurno neće biti na dnu.

NEW YORK

Rezultati susreta NBA lige:

Miami Heat - Toronto Raptors 120:103

New Jersey Nets - Dallas Mavericks 86:87

Detroit Pistons - Phoenix Suns 75:74

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 92:79

Washington Wizards - Boston Celtics 85:83

Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 81:94

Portland Trail Blazers - Indiana Pacers 97:92

Philadelphia 76ers - Utah Jazz 96:85

New Orleans Hornets - San Antonio Spurs 96:72

Oklahoma City Thunder - New York Knicks 101:98

Charlotte Bobcats - Atlanta Hawks 87:103

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 113:109

Houston Rockets - Orlando Magic 104:118

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙