FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 25. siječnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MALMO

U susretu posljednjeg kola skupine II drugog kruga Svjetskog prvenstva za rukometaše Hrvatska je u Malmoeu pobijedila Poljsku 28:24 (13:11).

Hrvatska je ovom pobjedom osvojila treće mjesto u skupini i razigravat će za peto mjesto, no još je važnije što je ovom pobjedom osigurala mjesto u kvalifikacijama za olimpijske igre u Londonu 2012. godine.Nakon što su obje reprezentacije ostale bez plasmana u polufinale SP-a, za Hrvatsku, ali i za Poljsku je ova utakmica imala iznimnu važnost. Pobjeda je osiguravala kvalifikacije za OI u Londonu, a poraz je vodio u gotovo bezizlaznu situaciju. Hrvatska je loše otvorila utakmicu. Obrana je bila nedovoljno pokretljiva i čvrsta, a vratari ponovo nisu bili na nivou. U 12. minuti Poljska je prvi put imala tri gola viška (6:3), a dvije minuta kasnije i 7:4. No, sredinom prvog dijela Hrvatska je podigla nivo igre u obrani, te ubrzala napad i uslijedio je veliki preokret. U idućih 15. minuta hrvatski rukometaši su zabili 9, a primili 4 gola. Hrvatska prednost je mogla biti i uvjerljivija da sjajni Slawomir Szmal nije sakupio čak 14 obrana, dok su hrvatski vratari Pešić i Alilović imali tek dvije obrane.

U nastavku utakmice hrvatski rukometaši su napokon pokazali zašto su godinama u svjetskom vrhu. Napokon je proradio i Pešić koji u drugo poluvrijeme ušao sa četiri obrane, dok se Szmal umorio i Hrvatska je vrlo brzo došla do pet golova viška (17:12). Veliku prednost odabranici Slavka Goluže održavali su cijelo poluvrijeme i pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno. Poljaci su samo jednom priprijetili, deset minuta prije kraja došli su na minus tri (23:20), no dva gola Vorija i Buntića brzo su ih smirili i Hrvatska je mirno privela susret kraju.

SCHLADMING/ZAGREB

Ivica Kostelić zauzima treće mjesto nakon prve vožnje noćnog slaloma Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu, dok je Natko Zrnčić-Dim bio nadomak druge vožnje, na 33. mjestu. Kostelić je mirnom i preciznom vožnjom na stazi Planai doskijao do trećeg mjesta s 65 stotinki sporijim vremenom od vodećeg Šveđanina Andrea Myhrera, te 20 stotinki zaostatka za još jednim Šveđaninom Mattiasom Harginom, koji drži drugo mjesto. Iza Kostelića su Jean Baptiste Grange, Reinfried Herbst, Manfred Moelgg i Marcel Hirscher. Zrnčić-Dim je s visokim startnim brojem doskijao do 33. mjesta s 3.60 sekundi zaostatka, a do ulaska u drugu vožnju dijelile su ga 22 stotinke. Dalibor Šamšal je s zaostatkom od 5.10 sekundi bio 45. Kostelić uvjerljivo vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa i u poretku slaloma, a drugoplasirani u ukupnom poretku Švicarac Sylvan Zurbriggen na 15. poziciji zaostaje čak 2.35 sekundi za vodećim. Druga vožnja je u 20.45 sati.

ZAGREB

Engleski nogometni prvoligaš Tottenham odbio je ponudu Evertona za Niku Kranjčara (26) vrijednu tri milijuna funti, objavio je danas internetski portal Goal.com. Kranjčaru ugovor sa Spursima ističe za dvije i pol godine, a Tottenham traži za njega odštetu od pet milijuna funti. Hrvatski reprezentativac želi napustiti Spurse jer ove sezone "minutažu dobija na kapaljku", a razlog tome je odlična forma Garetha Balea, koji igra na njegovoj poziciji. Trener Evertona David Moyes još se nada da će se postići kompromis i da će Kranjčar pojačati momčad sa Goodison Parka. Moyes je želio dovesti Kranjčara još u ljeto 2009., dok je hrvatski igrač bio član Portsmoutha, no, Kranjčar je tada odlučio otići u Tottenham. Trener Spursa Harry Redknapp prošli je petak izjavio da razumije Kranjčara i njegovu želju za odlaskom. "Teško će te sresti tako dobrog momka koji je ujedno i fantastičan nogometaš. Razumijem njegovu želju za odlaskom, jer želi igrati, pa sam mu obećao da će klub razmotriti ponude koje stignu za njega", kazao je prošlog petka Redknapp. Osim Evertona, za Niku Kranjčara zainteresiran je i gradski rival Liverpool, a navodno postoje i ponude iz Španjolske.

MADRID

Togoanac Emmanuel Adebayor novo je pojačanje Real Madrida nakon što je Manchester City odlučio posuditi tog napadača "Kraljevskom klubu", priopćeno je na web-siteu Reala. Adebayor (26) će biti posuđen Realu dokraja ove sezone, a potom će se Real i manchester City dogovoriti o sudbini togoanskog napadača, koji je već duže vrijeme nezadovoljan svojim statusom u Cityu.U Realu će Adebayor zamijeniti Argentinca Gonzala Higuaina, koji je zbog operacije leđa neće igrati ove sezone, a prema pisanju Marce na dovođenju Togoanca iznistirao je trener José Mourinho, nakon što su propali pregovori s HSV-om oko povratka Ruuda van Nistelrooya. Adebayor je profesionalnu karijeru započeo u Metzu, potom je igrao za Monaco, a zanimanje svjetske javnosti je privukao igrama za Arsenal, gdje je u 104 nastupa postigao 46 zgoditaka. U Cityu je od 2009., a u 34 utakmice zabio je 15 pogodaka.

MUENCHEN

Kapetan Bayerna Mark van Bommel (33) napustio je njemački klub te će do kraja sezone igrati za talijanski AC Milan, objavila je danas novinska agencija Reuters. Van Bommel je u Bayernu igrao od 2006., a u bavarski klub je stigao iz Barcelone. No, ove sezone izgubio je mjesto u prvoj postavi, pa mu je vodstvo Bayerna dopustilo da ode u Milan prije isteka ugovora. "Godine provedene u Bayernu bile su uspješne i sretne, i Bayern će uvijek ostati u mom srcu. Ovu priliku koristim da se još jednom zahvalim navijačima", izjavio je Van Bommel. Nizozemski nogometaš dobro će doći Milanu koji ima četvoricu veznjaka na listi ozlijeđenih - Pirla, Boatenga, Seedorfa i Gattusa.

ZAGREB

Na IPC Svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom koje se održava na Novom Zelandu, nakon zlata Marije Iveković i Mikele Ristoski, danas su osvojena dva srebrna odličja. Njih su zaslužili Branimir Budetić, član AK za osobe s invaliditetom Agram iz Zagreba, u konkurenciji slabovidnih atletičara u petoboju te Darko Kralj, član AK „Grubišno Polje, u bacanju kugle za atletičare s nadkoljeničnom amputacijom. Kralj je hicem od 14.00 metara bio drugoplasirani. Svjetski prvak postao je Rus Maxim Narozhnyy duljinom od 14.23 metra, a u istoj kategoriji tjelesnog oštećenja Mladen Tomić, član AK za osobe s invaliditetom Agram iz Zagreba, zauzeo je šesto mjesto s duljinom od 11.87 metara.

Srebrni Branimir Budetić u petoboju skupio je 3209 bodova , zaostavši 99 bodova iza svjetskog prvaka Langenhovena iz Južnoafričke Republike koji je osvojio 3308 bodova. Naš paraolimpijac je po disciplinama ostvario slijedeće rezultate: Skok u dalj – 6.39m, Koplje – 54.34m, 100m 12.04sec, Disk – 34.99m, 1500m – 4:40,59.Četvrtog natjecateljskog dana nastupio je i Denis Slunjski, član AK za osobe s invaliditetom Agram iz Zagreba, koji je u kategoriji atletičara niski rastom u bacanju kugle zauzeo je 9. mjesto hicem od 9.35 metara.

ZAGREB

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je u utorak popis igrača za prijateljsku utakmicu, koju će naši najbolji nogometaši odigrati 9. veljače u Puli protiv Češke, kada će biti i službeno otvoren novi gradski stadion "Aldo Drosina".

"Utakmica protiv dobre Češke, koju smo već analizirali, bit će nam jedina provjera prije kvalifikacijskih nastupa za nastup na Europskom prvenstvu 2012. protiv Gruzije i Malte, u kojima želimo nastaviti pobjednički niz. Zato ćemo napraviti sve da pobijedimo i u utakmici kojom ćemo otvoriti novi stadion, koji bi po mom mišljenju trebao postati model gradnje funkcionalnih objekata u Hrvatskoj", kazao ie izbornik Bilić.

Po njegovim riječima Hrvatska ima sreću jer na svim pozicijama ima dovoljan broj kvalitetnih nogometaša. "Sve ih pratimo i naravno da smo zadovoljni kada vidimo da se Luku Modrića u Tottenhamu tretira kao istinsku mega zvijezdu, ali i da smo zabrinuti što vrlo malo ili nikako ne igraju Kranjčar, Ćorluka i Pletikosa. Međutim, ja nemam što zamjeriti Redknappu koji ih izuzetno cijeni i kao ljude, i kao nogometaše, jer on trenutno ima stvarno više kvalitetnih igrača na njihovim pozicijama", rekao je Bilić i dodao da informaciju o eventualnom prelasku tih reprezentativacu u druge sredine trebaju dati najprije sami igrači.

Naš izbornik kazao je da među pozvanima ima dosta mladih, ali i onih koji se nakon ozljeda vraćaju u reprezentaciju. "Sastav ću vam otkriti tek na dan utakmice, ali mogu vam već sada reći da iako je pozvan najvjerojatnije neću moći računati na usluge Marija Mandžukića koji je ozljedio prst i to u trenutku kada je izborio mjesto u Wolfsburgu", rekao je Bilić koji većinu svojih igrača očekuje u nedjelju, 6. veljače u zagrebačkom hotelu Sheraton odakle će krenuti u Rovinj u kojem će u ponedjeljak i utorak trenirati, a u Pulu će doći nekoliko sati prije utakmice, koja se igra u 17,45 sati i koju će suditi suci iz Italije.

ZAGREB

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je u utorak popis igrača za prijateljsku utakmicu, koju će naši najbolji nogometaši odigrati 9. veljače u Puli protiv Češke, kada će biti i službeno otvoren novi gradski stadion "Aldo Drosina".Na Bilićevom popisu je 24 igrača, a ponovno se nakon ozljede u dres "vatrenih" vraća napadač Glasgow Rangersa Nikica Jelavić.

VRATARI: Vedran Runje (Lens), Stipe Pletikosa (Tottenham Hotspur)

BRANIČI: Vedran Ćorluka (Tottenham Hotspur), Josip Šimunić (Hoffenheim), Gordon Schildenfeld (Sturm), Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb), Ivan Strinić (Hajduk), Dejan Lovren (Lyon)

VEZNI IGRAČI: Darijo Srna (Šahtar), Tomislav Dujmović (Dinamo Moskva), Ivan Rakitić (Schalke 04), Danijel Pranjić (Bayern), Luka Modrić, Niko Kranjčar (oba Tottenham Hotspur), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Ivo Iličević (Kaiserslautern), Ivan Perišić (Club Brugge), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev)

NAPADAČI: Eduardo (Šahtar), Mladen Petrić (HSV), Mario Mandžukić (Wolfsburg), Nikola Kalinić (Blackburn Rovers), Srđan Lakić (Kaiserslautern), Nikica Jelavić (Glasgow Rangers).

MELBOURNE

Rezultati teniskog grand slam turnira Australian Opena:

TENISAČI, četvrtfinale -

Roger Federer (Švi/2) - Stanislas Wawrinka (Švi/19) 6-1, 6-3, 6-3

Novak Đoković (SRB/3) - Tomas Berdych (Češ/6) 6-1, 7-6 (5), 6-1

TENISAČICE, četvrtfinale -

Li Na (Kina/9) - Andrea Petkovic (Nje) 6-2, 6-4

Caroline Wozniacki (Dan/1) - Francesca Schiavone (ITA/6) 3-6, 6-3, 6-3

SPLIT

Vodstvo Hajduka pregovara sa bivšim nogometašem ruskog Zenita Ivicom Križancem i ukoliko pregovori završe uspješno on bi sutra s momčadi mogao otputovati na pripreme u tursku Antaliju, rečeno je danas na konferenciji za novinare. "Podupirem nastojanja da se Križanca dovede u Hajduk, jer se radi o igraču čija je kvaliteta neupitna i puno bi mi značio jer do sada Hajduk i nije imao pravog libera kao što je Križanac", izjavio je trener Hajduka Goran Vučević.On je izvjestio kako će kapetan momčadi Srđan Andrić otputovati na operaciju zgloba u Njemačku te će navjerojatnije biti odsutan do kraja ove sezone. Vučević je kazao kako još nije napravio popis igrača s kojima će sutra otputovati na pripreme u Antaliju, jer se sa nekima pregovara o odlasku iz kluba. Nije želio precizirati koji su to nogometaši, ali je na upit tko će naslijediti Strinića ako on napusti momčad, odgovorio kako bi Strinića naslijedio netko od juniora iz omladinske škole. "Hajduk će na pripremama u Antaliji odigrati četiri jake utakmice što je za nas jako važno", kazao je Vučević. Vođenje omladinske škole, prema odluci Nadzornog odbora, preuzet će Ivica Matković, koji će na toj dužnosti naslijediti Vučevića. Na upit plaši li se voditi momčad nakon odlaska Senijada Ibričića, te ozljede kapetana Andrića i eventualnog odlaska Strinića, Vučević je odgovorio niječno: "Ne bojim se, i s momčadi koju imam učinit ću sve što mogu".

DOHA

Nogometaši Australije plasirali su se u finale Azijskog prvenstva nakon što su u drugom polufinalu u Dohu demolirali Uzbekistan s čak 6:0. Pogotke su za Australce dali Harry Kewell (5), Sasa Ognenovski (34), David Carney (65), Brett Emerton (74), Carl Valeri (82) i Robbie Kruse (839, dok su Uzbekistanci od 67. minute igrali bez isključenoga Ulugbeka Bakajeva. Australvi će u svom drugom nastupu u završnici po prvi puta igrati za naslov azijskoga prvaka, nakon što su prije nekoliko godina prešli iz zone Oceanija, a Uzbekistan se osramotio u svom prvom polufinalu u povijesti, u kojem nisu stvorili baš nijednu šansu. Australci u finalu u subotu igrati s Japanom, koji je boljim izvođenjem jedanesteraca pobijedio Južnu Koreju nakon 1:1 u regularnom dijelu, te 2:2 nakon produžetka. Ovo je 15. Azijsko prvenstvo, a Japan je dosad skupio tri naslova, kao i Saudijska Arabija i Iran, pa će u subotu imati priliku postati prva azisjka nacija s četiri naslova.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙