FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 26. siječnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

SCHLADMING/ZAGREB

Ivica Kostelić zauzeo je peto mjesto na noćnom slalomu Svjetskog kupa pred 45.000 gledatelja u austrijskom Schladmingu, te je još povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Kostelić je mirnom i preciznom vožnjom na stazi Planai u pvoj vožnji bio treći, a nakraju je bio peti sa sekundu sporijim vremenom od Francuza Jean Baptiste Grangea, koji je sjajnom drugom vožnjom s četvrtog mjesta stigao do pobjede. Drugo i treće mjesto osvojili su Šveđani - Andrea Myhrer je zaostao svega 4 stotinke za Grangeom, a Mattias Hargin 60, dok je ispred Ivice bio i Talijan Moelgg. Među prvih deset u Schladmingu čak su četiri Šveđanina. Kostelić s novih 45 bodova i dalje uvjerljivo vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa s 1075, dok je drugoplasirani Švicarac Sylvan Zurbriggen večeras osvojio samo 14 bodova, pa je Ivičina prednost narasla na 432 boda. Kostelić je zadržao i vodstvo in u poretku slaloma s 478 bodova ispred Grangea (382) i Myhrera (333). U mjesecu siječnju je Ivica skupio rekordnih 905 bodova. Natko Zrnčić-Dim je s visokim startnim brojem doskijao do 33. mjesta s 3.60 sekundi zaostatka, a do ulaska u drugu vožnju dijelile su ga 22 stotinke. Dalibor Šamšal je s zaostatkom od 5.10 sekundi bio 45. Svjetski kup se nastavlja s utrkama spusta i superkombinacije u francuskom Chamonixu 29. i 30. siječnja.

BARI/ZAGREB

Hrvatski vaterpolisti zabilježili su i treću pobjedu u C skupini Svjetske lige svladavši u Bariju Italiju s 10:6. Bila je to "repriza" finala nedavnog Europskog prvenstva u Zagrebu s itim ishodom, uvjerljivom pobjedom Hrvatske koja je tako osigurala nastup na završnom turniru u Firenci. Talijani kao domaćini izravno idu u završnicu, a u našoj skupini su još Grci i Nizozemci.

ZAGREB

U susretu drugog kola skupine I Eurokupa košarkaši Cedevite su u KC Dražen Petrović upisali težak poraz od ruskog Uniks Kazana 76:94.Ruski sastav su predvodili Kelley McCarty sa 22 koša, Terrell Lyday sa 20, te Maciej Lampe sa 17 koševa, dok je kod Cedevite koja je nastupila bez Corsleya Edwardsa najefikasniji bio Dontaye Draper sa 16 koševa i 6 asistencija, Vedran Vukušić je dodao 13 koševa, a Vedran Princ 12 koševa.Nakon dva kola Cedevita ima dva poraza, a Uniks dvije pobjede.

ZAGREB

Nakon što su protiv Klagenfurta osvojili bod, a protiv Vienna Capitalsa doživjeli težak poraz, hokejaši Medveščaka su tek u trećem dvoboju u Areni Zagreb ostvarili pobjedu. U susretu 42. kola EBEL lige 'medvjedi' su pobijedili Olimpiju 4:3 (0:1, 2:0, 2:2). Golove za Medveščak zabili su John Hecimovic (29:57), Frank Banham (33:24), Ryan Kinasewich (42:24) i Mislav Blagus (49:29), dok su strijelci za slovenski sastav bili Matt Higgins (6:51), Jure Štopar (44:31) i John Hughes (52:58).Olimpija je u 37. minuti imala i kazneni udarac, no Kristan je obranio udarac Žige Pancea.Ovom pobjedom Medveščak je prestigao Olimpiju na sedmom mjestu ljestvice.Medveščak u petak očekuje i posljednja, četvrta utakmica "Arena Ice fevera", ogled protiv VSV Villacha.

ZADAR

U susretu drugog kola L skupine TOP 16 EuroChallenge kupa Zadar je na Višnjiku pobijedio češki Prostejov 96:90 (27:20, 28:22, 22:23, 19:25) i zadržao izglede za plasman u četvrtfinale.Prostejov je ove sezone dva puta pobijedio Zagreb CO, međutim Zadar je protiv Čeha pružio jednu od najboljih predstava ove sezone. Bila je to prva pobjeda Zadra u drugom krugu natjecanja, te četvrta ove sezone u isto toliko europskih utakmica u dvorani Krešimira Ćosića.Zadrane su do pobjede predvodili Marko Car sa 25 koševa, te Jurica Žuža i Brandon Brown sa po 14 koševa, dok su u češkim redovima najbolji bili Eugene Lawrence sa 37 koševa ie Benas Veikalas sa 17 koševa. U trećem kolu Zadar će prvog veljače ugostiti Oostende.

SPLIT

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Križanac (32) pristao je u idućih godinu i pol dana nastupati za RNK Split i sve je u vezi toga dogovoreno, izjavio je večaras za Hinu direktor tog kluba Nenad Pralija.Pralija je najavio za srijedu i konferenciju za novinare na kojoj će bivšibranič ruskog prvoligaša Zenita iti predstavljen kao novi igrač Splita.

Posljednjih nekoliko dana mediji su pisali da bi Križanac, nakon što je napustio Zenit, mogao potpisati za splitski Hajduk. U sjedištu Hajduka na Poljudu na današnjoj konferenciji za novinare je rečeno da vodstvo tog kluba pregovara s Križance te da postoji mogućnost da on već u srijedu s momčadi otputuje na pripreme u tursku Antaliyu ukoliko se postigne dogovor s njim.

U poslijepodnevnim i večernjim satima uslijedio je obrat i Križanac se odlučio za prelazak u RNK Split.

MALMO

U polufinalu svjetskog rukometnog prvenstva u Švedskoj igrat će Francuska i domaćin prvenstva, te Danska i Španjolska.Hrvatska će u borbi za peto mjesto igrati protiv Islanda, u susretu za sedmo mjesto sastaju se Mađarska i Poljska, za deveto mjesto borit će Norveška i Srbija, dok će za 11. mjesto igrati Njemačka i Argentina.Utakmica između Hrvatske i Islanda na rasporedu je u petak u Kristianstadu. U petak su na rasporedu i polufinalni ogledi.

LONDON

Nogometaši Manchester Uniteda slavili su u zaostaloj utakmici Premier lige kod Blackpoola s 3:2, nakon što su do 72. minute gubili s 0:2. Novajlija u ligi je pogocima Craiga Cathcarta i DJ Campbella bio na pragu senzacije, no vodeća momčad lige je uspjela zabilježiti pobjedu s dva pogotka Dmitra Berbatova i pričuve Javiera Hernandeza. United na vrhu ljestvice ima pet bodova više od Arsenala. Aston Villa je u gostima pobijedila Wigan s 2:1.

Wigan Athletic 1 James McCarthy 80

Aston Villa 2 Gabriel Agbonlahor 50, Ashley Young 61pen

- - -

Blackpool 2 Craig Cathcart 15, DJ Campbell 43

Manchester United 3 Dimitar Berbatov 72,88, Javier Hernandez 74

LONDON

Nogometaši Arsenala plasirali su se u finale Liga-kupa nakon što sna svom Emiratesu s 3:0 svladali drugoligaša Ipswicha, koji je u prvoj utakmici slavio s 1.0. Arsenal je do pobjede došao tek u drugom dijelu zgodicima Bendtnera (61), Koscielnog (64) i Fabregasa (77).Arsenal u finalu čeka pobjednika dvoboja Birminghama i West Hama, u kojoj je momčad iz Londona u prvoj utakmici slavila s 2:1.

MELBOURNE

Andy Murray kod tenisača, te Belgijanka Kim Clijsters i Ruskinja Vera Zvonarjeva kod tenisačica ostvarili su plasman u polufinale Grand Slam turnira Australian Open u Melbourneu.Murray je s 3:1 u setovima dobio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, te je na putu da ponovi prošlogodišnji uspjeh kada je u Melbourneu igrao finale. Dolgopolov je već napravio senzaciju na turniru izbacivši u pet setova Robbina Soderlinga, a protiv Murraya je uzeo treći set. Škot u polufinalu čeka boljega iz španjolskog dvoboja Rafaela Nadala i Davida Ferrera, dok se u drugom polfinalnom paru sastaju Roger Federer i Novak Đoković. Clijsters i Zvonarjeva nisu izgubile ni set protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske i Čehinje Petre Kvitove. Belgijanka se smatra prvom favoritkinjom za naslov, iako protiv Poljakinje nije briljirala. Clijsters je jedina od svih preostalih tenisača koja je osvojila Grand Slam turnir, ali nikad nije osvajala Australian Open. U polufinalu će igrati s Zvonarjevom, koja je puno lakše došla do pobjede nad neugodnom ljevakinjom iz Češke Kvitovom. Zvonarjeva već na tri Grand Slama zaredom ulazi u polufinale, a dosad je igrala i izgubila finala Wimbledona i US Opena, gdje je izgubila upravo od Clijsters. Belgijanka u međusobnim dvobojima vodi s 6:3, ali je i izgubila tri od zadnja četiri dvoboja.

ZAGREB/CHRISTCHURCH

Na IPC Svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom, koje se od 21. do 31. siječnja održava u novozelandskom gradu Christchurchu, hrvatski paraolimpijci nastavljaju s dobrim nastupima unatoč tome što se danas nisu penjali na pobjednička postolja.

U skoku udalj Zoran Talić, član AK za osobe s invaliditetom Agram iz Zagreba, u konkurenciji atletičara s intelektualnim teškoćama, zauzeo je 4. mjesto skokom od 6.59 metara, a to je uspjelo i njegovoj klupskoj kolegici Marija Iveković u konkurenciji slabovidnih atletičarki u bacanju kugle s daljinom od 10,97 metara. Zapažen nastup ima je u konkurenciji atletičara s podkoljeničnom amputacijom i Josip Slivar član AK „Sokol“ iz Bjelovara, koji je u bacanju diska daljinom od 43,06 metara postigao osobni rekord koji mu je donio sedmo mjesto. Inače, u dosadašnjem tijeku svjetskog prvenstva hrvatski paraolimppijci osvojili su dvije zlatne medalje koje su zaslužile Marija Iveković i Mikaela Ristoski, te dvije srebrne Darka Kralja i Branimira Buntića.

BERLIN

Nogometaši Schalkea plasirali su se u polufinale Njemačkog kupa svladavši u Gelsenkirchenu nakon produžetaka Nuernberg s 3:2, a pogotke su za domaćina postigli i hrvatski nogometaši Ivan Rakitić i Mario Gavranović. Gosti su dvaput vodili pogocima Juliana Schiebera (4, 32), a Hrvati u Schalke su pogađali za izjednačenje. Prvo je Hrvat iz BiH sa švicarskom putovnicom Gavranović u 14. minuti poravnao na 1:1, a potom u Rakitić u 58. minuti postiže pogodak za produžetke. Oko 50.000 gledatelja na stadionu bučno je proslavilo pobjedonosni pogodak mladog, 17-godišnjeg Juliana Draxlera, kojim je Schalke otišao u polufinale. U preostalim utakmicama četvrtfinala igraju Energie Cottbus - Hoffenheim, Duisburg - Kaiserslautern, te Alemannia Aachen - Bayern Muenchen.

ZADAR

Nakon sinoćnje pobjede košarkaša Zadra nad češkim Prostejevim, Upravni odbor KK "Zadra" održao je sastanak na kojem je i službeno prihvaćena ostavka dosadašnjeg direktora Zdenka Mičića, a do raspisivanja natječaja za vršitelja dužnosti direktora izabran je Nebojša Belić. Na Upravnom odboru je donešena i odluka kojom legendarni zadarski košarkaš Branko Skroče preuzima funkciju sportskog direktora.Inače, Zadar je u dvorani Krešimira Ćosića s 96:90 u susretu skupine L Eurochellenge kupa porazio češki Prostejov, te je ostao u igri za prolaz u tom europskom kupu.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙