FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 8. siječnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Sve tri hrvatske momčadi zabilježili su pobjede u 4. kolu Eurolige vaterpolista, pa su Mladost i Jug osigurali četvrtfinale, dok i riječko Primorje sada ima velike šanse za plasman među osam najboljih. Vaterpolisti Mladosti su u skupini C ostvarili i četvrtu pobjedu, svladavši kao gosti Barcelonu sa 11-5 (4-1, 3-2, 2-1, 2-1). Po dva gola za Zagrepčane postigli su Udovičić, Muslim i Hinić, dok su Perić, Letica, Petković, Buljubašić i Lončar postigli po jedan pogodak. Ovom pobjedom Mladost je dva kola prije kraja osigurala prolazak u četvrfinale, a u sljedećem kolu Mladost igra u Zagrebu protiv grčkog prvaka Olympiakosa 19. siječnja.I dubrovački Jug CO je slavio u Barceloni u skupini D su dobili Barcelonetu s 18-11 (5-2, 5-6, 4-2, 4-1), a tom četvrtom pobjedom su i oni osigurali plasman u četvrtfinale. Marković i Dobud su postigli po četiri pogotka za Jug, tri puta su se u strijelce upisali Žutić, Sukno i Joković, dok je jedan gol postigao Bušlje.Vaterpolisti Primorja su u istoj skupini u Rijeci pobijedili mađarski Eger sa 7:4 (2:2, 2:1, 2:1, 1:0) i time došli na korak do plasmana u četvrtfinale. Strijelci za Primorje bili su Da. Varga (2), te De. Varga, Barač, Garcia, Krapić i Paškvalin po jedan. U sljedećem kolu Primorje gostuje kod Barcelonete, a utakmica se igra 19. siječnja u glavnom gradu Katalonije.

ADELBODEN

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostvario je svoj drugi najbolji rezultat u karijeri u utrkama veleslaloma za Svjetski kup zauzevši peto mjesto u švicarskom Adelbodenu.

Kostelić je za pobjednicima, Francuzom Cyprienom Richardom i Norvežaninom Akselom Lundom Svindalom, zaostao 24 stotinke.

Nakon što je prvu vožnju završio na 19. mjestu, Kostelić je s četvrtim vremenom druge utrke bitno popravio plasman. U dosadašnjoj karijeri jedini bolji plasman u ovoj disciplini bilo mu je drugo mjesto u Alta Badiji u prosincu 2008. godine.

U prva tri ovosezonska veleslaloma Kostelić je bio 18. (Beaver Creek), 19. (Val d'Isere) i 20. (Alta Badia).

Odličnim rezultatom u subotu Kostelić je još popravio plasman u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, sada je treći sa 404 boda. Vodstvo je preuzeo Svindal sa 435 bodova, a drugi je Austrijanac Michael Walchhofer sa 409.

Uz Kostelića, u prvoj vožnji veleslaloma u Adelbodenu nastupio je i Dalibor Šamšal koji je sa 5.46 sekundi zaostatka zauzeo 58. mjesto, te se nije kvalificirao za drugu vožnju u kojoj je nastupilo 30 najboljih iz prve.

U nedjelju je u Adelbodenu na rasporedu slalom. Prva vožnja na rasporedu je u 10.30, a druga u 13.30 sati.

PERTH

Teniska reprezentacija SAD-a u sastavu Bethanie Mattek-Sands i John Isner osvojila je ovogodišnje izdanje Hopman Cupa, u finalu je SAD svladala Belgiju, za koju su igrali Justine Henin i Ruben Bemelmans, sa 2-1.Belgija je povela zahvaljujući Henin koja je sa 7-6 (6), 6-3 svladala Mattek-Sands, no potom je Isner sa 6-3, 6-4 nadigrao Bemelmansa, da bi u odlučujućoj igri mješovitih parova Mattek-Sands i Isner uvjerljivo sa 6-1, 6-3 bili bolji od Henin i Bemelmansa.

PARIZ/ZAGREB

Hrvatski rukometaši plasirali su se u finale pripremnog turnira u Parizu svladavši Južnu Koreju s 27:24. Najviše pogodaka za Hrvatsku, koju sljedeći tjedan čeka nastup na SP-u Švedskoj, postigli su Vedran Zrnić (5) i Ivano Balić (4). Hrvatski rukometaši u finalu u nedjelju igraju s Francuskom koja je svladala Argentinu s 30:27.

ADELBODEN

Izjava Ivice Kostelića nakon petog mjestra u veleslalomu za Svjetski kup u Adelbodenu:

"Ovo je moj drugi najbolji veleslalomski rezultat u karijeri. Nakon drugog mjesta u Alta Badiji, sada sam u Adelbodenu zauzeo odlično peto mjesto, a to su dvije najbolje i najzahtjevnije veleslalomske staze na svijetu. Nakon prvog 'laufa' i 19. mjesta bio sam u dobroj poziciji i to sam trebao i iskoristiti što mi je i uspjelo. Staza je već popuštala tako da sam doslovno čuo kako 'puca', a i vidljivost je već bila slabija za one iza mene. Sve mi je to išlo u prilog i važno je da sam uspio iskoristiti sve prednosti. Ovo je dodatni poticaj za sutrašnji slalom. Odlično je krenuo siječanj".

ALTENMARKT

Amerikanka Lindsey Vonn pobjednica je spusta skijašica za Svjetski kup voženog u austrijskom Altenmarktu.Vonn je do nove pbojede stigla sa 43 stotinke prednosti ispred druge Šveđanke Anje Parson, te 98 ispred treće Austrijanke Anne Fenninger.Vodeća u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, Njemica Maria Riesch zauzela je četvrto mjesto (+1.05).U redoslijedu spustašica vodi Vonnsa 360 bodova ispred Riesch koja ima 257, dok u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Riesch ima 883 bodova dok Vonn ima 747.

CHENNAI

U finalu ATP turnira u indijskom Chennaiju igrat će Švicarac Stanislas Wawrinka i Belgijanac Xavier Malisse. Wawrinka je u polufinalu dobio prvoga nositelja i šestoga tenisača svijeta Čeha Tomaša Berdycha s 6:4, 6:1, dok je Malisse puno teže svladao Srbina Janka Tipsarevića s 3:6, 6:3, 6:2.

U zadnje dvije godine pobjednik Chennaija bio je Marin Čilić, a na ovosezonskom turniru je ispao već u 1. kolu od Japanca Nishikoria.

DOHA

Švicarac Roger Federer osvojio je i 67. turnir u karijeri nakon što je u finalu Dohe pobijedio branitelja naslova Rusa Nikolaja Davidenka s 6:3, 6:4.Federer je tako s naslovom započeo godinu, a razloga za nezadovoljstvo nema niti Davidenko koji je u polufinalu pobijedio prvoga tenisača svijeta Španjolca Rafaela Nadala. Federer Dohu osvaja po treći puta nakon 2005. i 2006., a lani ga je u polufinalu izbacio upravo Davidenko.

LONDON

Premijerigaši WBA, Blackpool i Sunderland ispali su u 3. kolu Engleskog FA Kupa, dok će dodatne utakmice morati odigrati Arsenal, Stoke City i Wolverhampton. Nogometaši Arsenala spasili su se od ispadanja već u 3. kolu FA Kupa od drugoligaša Leedsa kod kuće pogotkom u 90. minuti iz kaznenog udarca. Leeds je na Emiratesu vodio od 54. minute pogotkom Roberta Snodgrassa iz jedanaesterca, a u 90. minuti Theo Walcott je srušen u kaznenom prostoru gostiju, a Cecs Fabregas poravnao na 1:1. Arsenal ima čak 10 naslova pobjednika kupa, a Leeds je bio nadomak podviga koji su učinili i lani u isto vrijeme, kada su kao trećeligaši izbacili Manchester United (1:0) na Old Traffordu. Zanimljivo je da je Arsenal zadržao i seriju od 28 utakmica bez poraza kod kuće u FA Kupu, a zadnji puta su izgubili 1997. od - Leedsa. Ponovljena utakmica igrat će se u Leedsu.

Sunderland je svojim navijačima priredio veliko razočaranje jer je kod kuće izgubio od trećeligaša Notts Countya (1:2), Blackpool je poražen u gostima kod Southamptona (2:0), a WBA je ispao od drugoligaša Readinga (1:0). Stoke City je kod kuće odigrao samo 1:1 protiv Cardiffa, a Wolvesi 2:2 kod drugoligaša Doncastera. Najuvjerljiviji su bili Fulham protiv Peterborougha (6:2), Everton kod Scunthorpea (5:1) i Birmingham u gostima kod Milwala (4:1). Od hrvatskih igrača nastupio je samo Ivan Klasnić, koji je igrao prvo poluvrijeme u domaćoj pobjedi Boltona nad Yorkom (2:0), dok Nikola Kalinić nije bio u postavi Blackburna koji je jedva kod kuće prošao protiv QPR-a (1:0).

U nedjelju igraju najjači klubovi - Manchester United i Liverpool, Tottenham dočekuje trećeligaša Charltona, Chelsea drugoligaša Ipswicha, dok Leicester kod kuće igra protiv Manchester Citya.

ZAGREB

U dvoboju 5. kola regionalne košarkaške NLB lige Cedevita je u Zagrebu izgubila od slovenske Krke s 80:74 (44:31). Kod Cedevite su samo dva košarkaša dali više od deset koševa - Amerikanci Edwards (24) i Draper (18), dok kod gostiju najviše zabio Booker (17). Krka je pobjedom zadržala vodstvo u ligi s omjerom 10:5, dok Cedevita sada ima omjer 8:7.

LJUBLJANA

U dvoboju 15. kola regionalne košarkaške NLB lige Zadar je izgubio na gostovanju kod Union Olimpije u Ljubljani s 78:53 (48:31). U iznimno slaboj predstavi Zadrana sa samo 53 postignuta koša najučinkovitiji su bili Brown (15) i Bilan (10), dok je domaćine predvodio bivši "cibonaš" Markota (16). Zadar je pri dnu lige s pet pobjeda i 10 poraza, a Olimpija je na vrhu s omjerom 10:5.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙